Η Εθνική Ελλάδος πάει Παρίσι και όσοι είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν τους αγώνες της από κοντά στο ΣΕΦ, στις 3 και 7 Ιουλίου, θα τους θυμούνται σίγουρα για όλα όσα έζησαν. Για τον αγώνα, τις νίκες, την παρουσία του Αντετοκούνμπο και τους ξεχωριστούς καλεσμένους.

Στις 3 Ιουλίου όσοι ήμασταν τυχεροί ζήσαμε τον Νίκο Γκάλη, τον κορυφαίο αυτόν αθλητή, να πρωταγωνιστεί σε ένα dance στο ημίχρονο όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί. Ο Νίκος Γκάλης στο κέντρο του σταδίου με συμπρωταγωνίστρια τη Λωξάνδρα Λούκας, την πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που έπαιξε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, παρουσίασαν ένα χορευτικό act που μας συγκίνησε και ακόμα έχουμε στο μυαλό μας.

Χορευτές, άτομα με και χωρίς αναπηρία, παίκτριες και παίκτες μπάσκετ και μουσικοί, όλοι μαζί, συνέπραξαν σε ένα inclusive dance υπό τους ξεσηκωτικούς ήχους του Final Countdown.

Δυνατό μήνυμα για την αξία της συμπερίληψης

Καλλιτέχνες – άτομα με και χωρίς αναπηρία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ρήγου παρουσίασαν ένα ξεχωριστό show με το πιο δυνατό ηχηρό μήνυμα την αξία της συμπερίληψης, την ισότητα και τον σεβασμό στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.

Ο MC Yinka στο μικρόφωνο έδωσε τον ρυθμό: «Όλοι ίσοι, Όλοι Εδώ …Power Up the Game» και η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Λένια Ζαφειροπούλου και ο διεθνώς αναγνωρισμένος τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου υπό τη μουσική διεύθυνση του Θοδωρή Οικονόμου μας συνεπήραν με τις λυρικές νότες.

Το OUR Final Countdown με +80 άτομα στο παρκέ του ΣΕΦ είναι το πρώτο inclusive dance experience σε ημίχρονο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ 2024.

Η εικόνα που μας έμεινε στο μυαλό μας και φύγαμε με αυτήν είναι όντως οι χίλιες κι άλλες λέξεις: όταν ο Δημήτρης Γκάλης αγκάλιασε τη Λωξάνδρα Λούκας.