Στην εξαφάνιση επιβαρυντικών στοιχείων εις βάρος του 44χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό προχώρησαν άγνωστοι στην πολυκατοικία που διέμενε ο φερόμενος δράστης με την σύντροφό του.

Συγκεκριμένα όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών πήγαν στην πολυκατοικία και αναζήτησαν το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε αφαιρεθεί.

Κάποιος είχε προλάβει να το αφαιρέσει πριν το εντοπίσει η Αστυνομία παρά το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο υλικό πρόσβαση είχε η εταιρεία που στεγάζεται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας.

Πολύτιμο υλικό

Από τις συγκεκριμένες κάμερες οι αξιωματικοί θα μπορούσαν να είχαν στα χέρια τους πολύτιμο υλικό και κυρίως εικόνες από το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας.

Από καταθέσεις μαρτύρων αλλά και της συντρόφου του 44χρονου, η αστυνομία έχει σαφείς ενδείξεις, ότι ο δράστης είχε παρκάρει το συγκεκριμένο σκούτερ στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας κάποιες ημέρες πριν τη δολοφονία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με καταθέσεις εργαζόμενων εταιρείας στο ισόγειο της πολυκατοικίας, στη θέση πάρκινγκ του 44χρονου τον τελευταίο μήνα εκτός από την δική του μηχανή μεγάλου κυβισμού (BMW) έβλεπαν και μια μικρότερη μηχανή τύπου σκούτερ σκούρου χρώματος.

Υπήρχε και δεύτερη μηχανή

Παρόμοια ήταν και η κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου. Όπως είπε στους αστυνομικούς μετά την αγορά της BMW από τον κατηγορούμενο, είδε και μια μικρότερη μηχανή, σαν σκούτερ και οι οποία τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν στο πάρκινγκ.

Από όλα τα στοιχεία προκύπτει ότι κάποιος αντιλήφθηκε τις λάθος κινήσεις που είχαν γίνει και που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τον δράστη της δολοφονίας και αφαίρεσε το συγκεκριμένο καταγραφικό που είχε όλο το υλικό.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν ήταν το μοναδικό λάθος του 44χρονου.

Τους οδήγησε στο διαμέρισμά του

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το διαμέρισμα του κατηγορούμενου από την μηχανή BMW που οδηγούσε. Αρχικά τον εντόπισε με την BMW στο Μαρούσι εκεί όπου έκρυψε το σκούτερ της δολοφονικής επίθεσης, στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας που διαμένει η αδερφή του. Από εκεί και πέρα δεν ήταν δύσκολο να εντοπιστούν και άλλες κινήσεις της συγκεκριμένης μηχανής.

Κάμερα την κατέγραψε να κινείται στην λεωφόρο Κηφισίας προς Αθήνα και να στρίβει στο Νέο Ψυχικό  και να μπαίνει σε υπόγειο πάρκινγκ και σε θέση με το όνομα του 44χρονου και της συντρόφου του.