Στον εντοπισμό του ατόμου που έδωσε την εντολή για τη φυσική εξόντωση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό επικεντρώνεται πλέον η έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που αναζητούν την απάντηση στο ποιος έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Όλα τα στοιχεία οδηγούν στην Μύκονο, με τις Αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάποιος είχε ενοχληθεί από τις επιχειρηματικές δραστηριότητας του 54χρονου.

Οι φωτογραφίες

Στο κάδρο, μάλιστα, φέρεται να έχουν μπει δύο πρόσωπα, με έντονη επιχειρηματική δράση στο νησί των Ανέμων.

Φωτογραφίες αυτών των προσώπων έδειξαν αστυνομικοί και στη σύντροφο του 44χρονου που συνελήφθη για δολοφονική επίθεση.

Η ίδια στην κατάθεσή της αποκάλυψε ότι προσφάτως ο φερόμενος ως δράστης είχε ταξιδέψει στη Μύκονο και είχε συναντηθεί με τον έναν επιχειρηματία.

Ο ισχυρισμός

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται πως η συνάντηση αυτή την περίοδο του Πάσχα αφορούσε τη δημιουργία ενός Διαγνωστικού Κέντρου στην Μύκονο και στην αναζήτηση χώρου για να το στεγάσει.

Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος υπάρχουν τουλάχιστον τρία στοιχεία από καταθέσεις που βάζουν στο κάδρο του βασικού ύποπτου για ηθική αυτουργία τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, που έχει σχέση με τα κτηματομεσιτικά.

Η δολοφονία στις φυλακές Κορυδαλλού

Παράλληλα ο Βασίλη Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι στον φόντο της μαφιόζικης δολοφονίας στο Ψυχικό εξετάζεται και μια άλλη δολοφονία που ίσως να σχετίζεται με τον πόλεμο που έχει ξεσπάει στη Μύκονο με τα επιχειρηματικά συμφέρονται, τον υπόκοσμο και το οργανωμένο έγκλημα.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, δεν αποκλείεται σύμφωνα με τη νεότερη θεώρηση των γεγονότων από τις Αεχές, η δολοφονική επίθεση στο Ψυχικό να ήρθε ως συνέχεια της δολοφονίας μετά από συμπλοκή κρατουμένων που είχε γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα στις φυλακές Κορυδαλλού με θύμα έναν Αλβανό.

Σε εκείνη τη δολοφονία του Κορυδαλλού εμπλέκεται ένας αλλοδαπός που είχε εμπλοκή σε διαμάχη στη Μύκονο με ιδιώτες που τώρα φέρεται να σχετίζονται με τη δολοφονία στο Ψυχικό.

Πιθανολογείται η δολοφονία στον Κορυδαλλού και άλλους λόγους, να επιτάχυνε για λόγους αντεκδίκησης τη δολοφονία στο Ψυχικό.

Ο βασικός ύποπτος για ηθικός αυτουργός

Ο ηθικός αυτουργός στο έγκλημα που όπως φαίνεται πλήρωσε και έδωσε την εντολή για τη δολοφονία. Ένα άτομο που όλα δείχνουν πως είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Παναγιώτη Στάθη και πολύ σύντομα όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της αστυνομίας που κινούν τα νήματα της μεγάλης έρευνας θα αποκαλυφθεί.

Όπως αποκάλυψε το Live News στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα δύο επιχειρηματίες, με τους αστυνομικούς πλέον να εστιάζουν στον έναν, για τον οποίο υπάρχουν μια σειρά από καταθέσεις για τους ανοιχτούς λογαριασμούς του, με τον Παναγιώτη Στάθη.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν αθόρυβα τις έρευνες τόσο στην Αττική όσο και στη Μύκονο για να εξιχνιάσουν πλήρως τη δραματική υπόθεση. Μια σειρά από στόματα που έμεναν κλειστά τις πρώτες μέρες, ακόμα και από το περιβάλλον του θύματος, αρχίζουν όπως φαίνεται να ανοίγουν.

Οι καταθέσεις

«Ορισμένα άτομα του περιβάλλοντος του, ανέφεραν ότι είχε τσακωθεί κατά το παρελθόν με τον Μυκονιάτη επιχειρηματία. Φιλικό πρόσωπο του θύματος ανέφερε πως ο Στάθης ισχυριζόταν πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήταν υπεύθυνος για την σε βάρος του επίθεση έξω από την οικία του στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με την σύντροφό του κατηγορούμενου, λίγους ημέρες πριν την ανθρωποκτονία ο κατηγορούμενος και η ίδια είχαν μεταβεί δυο φορές στη Μύκονο όπου μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος, συνάντησε τον επιχειρηματία», αναφέρουν πηγές της αστυνομίας.

Στην κατάθεσή της, η σύντροφος του 44χρονου φερόμενου ως εκτελεστή του τοπογράφου ανέφερε για τη συνάντηση με τον επιχειρηματία.

«Φέτος πήγαμε δυο φορές στη Μύκονο. Μια φορά την 25η Μαρτίου και άλλη μια φορά το Πάσχα. Και τις δυο φορές βρεθήκαμε για φαγητό εγώ, ο σύντροφός μου, ο επιχειρηματίας και η γυναίκα του. Οι συζητήσεις μας ήταν κυρίως επιχειρηματικού περιεχομένου, γι’ αυτό και σας είπα δεν ήταν φίλοι, δεν συζητούσαν δηλαδή τόσο πολύ ως φίλοι», είπε η σύντροφος του 44χρονου.

Τι λέει το περιβάλλον του

«Το περιβάλλον του επιχειρηματία που πολλοί φωτογραφίζουν δίνει τη δική του ερμηνεία στις διαρροές κι στις καταθέσεις ορισμένων. Γίνεται λόγος για πόλεμο λάσπης σε βάρος του εργολάβου, με στόχο όπως μας λένε να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

«Ένας επιχειρηματίας που ασχολείται με το real estate, έχει σηκώσει αυτή τη σκόνη εις βάρος του γνωστού εργολάβου. Η δικαιοσύνη θα κρίνει γιατί ο επιχειρηματίας – μεσίτης σκιαγραφεί εκείνον, μάλλον θέλει να κρύψει τα δικά του και να πάνε τα μάτια του κόσμου στον εργολάβο, αλλά τα μάτια του κόσμου μόνο για καλό πηγαίνουν σε εκείνον. Όλη η Μύκονος ξέρει ποιος είναι ο

εργολάβος και τι κάνει, δουλεύει όλη μέρα, είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στον δρόμο. Είναι προσβολή για εκείνον το ότι λένε ότι είναι η μαφία της Μυκόνου. Ο μεσίτης έχει πρόβλημα με όλη την Μύκονο δεν υπάρχει άνθρωπος στο νησί να πει καλή κουβέντα για εκείνον, ούτε καν η οικογένεια του. Με όλους τα έχει βάλει, όχι μόνο με τον εργολάβο. Ο εργολάβος έχει μάθει να υπακούει στους νόμους, ο λόγος του είναι υπογραφή και δεν κατεβάζει το κεφάλι, η αστυνομία ξέρει που είναι το σπίτι του», ανέφερε το περιβάλλον του εργολάβου.

Το περιβάλλον του εργολάβου επαναλαμβάνει στο Live News πως καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Η αλήθεια όπως μας λένε ευελπιστούν να αποκαλυφθεί σύντομα για να καταπέσουν οι συκοφαντίες κι να μπορέσει ο δικούς τους άνθρωπος να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του.

«Δεν ξέρω αν είχαν γευματίσει 8 βασικοί επιχειρηματίες της Μυκόνου με τον 44χρονο. Δεν τον ενδιαφέρει τον επιχειρηματία και δεν ασχολείται με αυτά τα πράγματα γιατί όποιος ασχολείται μπλέκει. Δεν το γνωρίζουμε αν είχε σχέση ο 44χρονος με τον μεσίτη. Ο εργολάβος δεν έχει μπει σε κανενός την δουλειά, δεν έχει εμπλακεί σε προβληματικές δουλειές ποτέ. Επειδή έχει 300 άτομα που δουλεύουν στην επιχείρηση του, τους ενοχλεί. Η συνεργασία του εργολάβου με το θύμα ήταν άψογη και εύχεται από τον Θεό να βγει η αλήθεια στο φως».

Οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη συνεχίζονται και όπως φαίνεται ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του ονόματος που θα δέσει συνολικά την πολύκροτη υπόθεση.