Με ένα χαρακτηριστικό βίντεο στο TikTok σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης τις νέες, τσουχτερές τιμές του καφέ, εξαιτίας της επιβολής ΦΠΑ 24% όταν δεν τον πίνουμε… στα όρθια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθεται σε μία καφετέρια και, αφού παραγγέλνει καφέ, κοιτάζει τον λογαριασμό για να διαπιστώσει πως αναγράφεται ΦΠΑ 24%.

@skasselakis♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

«Ώπα! Τι γίνεται εδώ; ΦΠΑ 24%. Νόμιζα ότι άλλα μας είχε πει ο κ. πρωθυπουργός. Κρίμα κι είχα πιστέψει τα πρωτοσέλιδα και λέω για μια φορά ο κ. Μητσοτάκης τηρεί τις δεσμεύσεις του», σημειώνει ειρωνικά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ στο βίντεο εμφανίζονται δημοσιεύματα με τίτλους «Μητσοτάκης: Χτύπημα στην ακρίβεια με μειωμένο ΦΠΑ σε καφέ και ταξί» ή «Μόνιμοι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε ταξί και καφέ».

Για να εμφανιστεί ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτείνει «νέους τίτλους»: «Ακρίβεια = Μητσοτάκης. Έμμεσοι φόροι = Μητσοτάκης».

Και προσθέτει στη συνέχεια, δείχνοντας βίντεο με συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο MEGA: «Πώς το είπε αυτός ο υπουργός, ο οποίος είναι φανατικός του κ. Μητσοτάκη; Κάτι για προς τα κάτω είχε πει».

Σημειωτέον ότι στη συνέντευξή του στο Live News, ο κ. Γεωργιάδης διατεινόταν πως «οι φόροι με Μητσοτάκη μόνο προς τα κάτω. Τελεία!»…

«Πάρτε πίσω αυτό το άδικο μέτρο»

«Ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τον ΦΠΑ στο 24% σε όλα τα προϊόντα παντού. Ή μάλλον, άλλος ΦΠΑ στο χέρι, άλλος ΦΠΑ στο τραπέζι», τονίζει ο κ. Κασσελάκης και ρωτά: «Ποιον ωφελεί αυτό;». Για να απαντήσει: «Μα φυσικά, τις μεγάλες αλυσίδες που πουλάνε ‘takeaway’. Για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία της εστίας, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Όπως τονίζει, «τελείως παράλογο, τελείως άδικο» και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να πάρει πίσω αυτό το άδικο μέτρο και να αφήσει τον Έλληνα να ευχαριστηθεί τον καφέ του σε μια τιμή αξιοπρέπειας».

«Κόψατε τις διακοπές στους Έλληνες, κόψατε το air condition με το ακριβό ρεύμα, καλά, τώρα πάτε να τους κόψετε και τον καφέ;», σημειώνει απευθυνόμενος πάντα στον πρωθυπουργό και σκέφτεται μια πιο… οικονομική «λύση»: «Εάν το βάλω εδώ μέσα, θα μου δώσει rebate; Θέλω 11% έκπτωση», λέει χαριτολογώντας ο Στέφανος Κασσελάκης σκεφτόμενος να αδειάσει τον καφέ που του σέρβιραν στο μαγαζί στο χάρτινο κύπελο που παίρνουμε όταν παραγγέλνουμε καφέ «στα όρθια»…