Επίθεση στον Θάνο Πλεύρη και στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του πρώην υπουργού για το αποτελέσμα των εκλογών στην Γαλλία.

«Δεν δυσκολεύτηκε να υιοθετήσει την κατάπτυστη ‘θεωρία των δύο άκρων’ ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης», τονίζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως «μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, ο Θ. Πλεύρης χαρακτήρισε τον Ζαν Λυκ Μελανσόν ‘εξίσου επικίνδυνο με την Λεπέν για την Ευρώπη’».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κ. Πλεύρης αν και διευκρίνισε πως η αναφορά του δεν αφορά στην ιδεολογική κατεύθυνση των δύο πολιτικών, σημείωσε ωστόσο πως ο Ζαν Λυκ Μελανσόν έχει κάνει σκληρές δηλώσεις κατά της Ευρώπης…

«Η ΝΔ είχε πρωτοστατήσει σε αυτή την προπαγάνδα»

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «πρόκειται για μία τακτική άκρως επικίνδυνη, η οποία το μόνο που κάνει εντέλει είναι να ξεπλένει τους φασίστες και την εγκληματική τους πολιτική».

Για να υπογραμμίζει: «Δεν μας προκαλεί έκπληξη, ωστόσο. Η Νέα Δημοκρατία είχε πρωτοστατήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν σε αυτή την προπαγάνδα, επιχειρώντας να ταυτίσει όσους αγωνίζονταν ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές με τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής».

«Και σήμερα, άλλωστε, στην κυβέρνηση και στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη πρωταγωνιστούν πρόσωπα, πέρα από τον κ. Πλεύρη, που άλλοτε είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική άκρα Δεξιά, αλλά και με το ίδιο το κόμμα της Λεπέν. Ο κ. Βορίδης, λόγου χάρη, δεν δίστασε να μας θυμίσει πρόσφατα την ‘ιστορική του σχέση’ με το κόμμα αυτό, αλλά και τις προσωπικές του σχέσεις με τον Ζαν Μαρί Λεπέν. Αυτή είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη: ένα συνονθύλευμα δήθεν κεντρώων που συγκυβερνά με το ΛΑΟΣ», τονίζει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.​