Η τεράστια ζήτηση για εισιτήρια του αυριανού ημιτελικού ανάμεσα στην Ολλανδία και την Αγγλία εκτοξεύει τις τιμές.

Στο Ντόρτμουντ αναμένεται να ταξιδέψουν 80.000 Ολλανδοί και 35.000 Αγγλοι, οι οποίοι φυσικά αναζητούν τρόπους να μπουν στο γήπεδο αλλά και να βρουν καταλύματα.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία τετραπλασιάστηκαν, ενώ τα εισιτήρια πωλούνται 20 φορές ακριβότερα από την αναγραφόμενη τιμή.

Ενα απλό εισιτήριο των 80 ευρώ πωλείται ακόμα και προς 700 ευρώ, ενώ αυτά που βρίσκονται στις διακεκριμένες θέσεις προσφέρονται στη δευτερογενή αγορά έναντι 19.000 ευρώ.

Υπάρχουν ξενοδοχεία που για μία διανυκτέρευση την Τετάρτη ζητούν 1.800 ευρώ όταν για το ίδιο δωμάτιο, ύστερα από μία εβδομάδα, η τιμή θα είναι 82 ευρώ.

Αγγλοι και Ολλανδοί ζουν και αναπνέουν για τον αυριανό μεταξύ τους αγώνα και δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάσουν οι εκτιμήσεις για τους νικητές.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Opta, τα Τρία Λιοντάρια είναι τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου με πιθανότητες 22,98%. Η Ολλανδία έχει τις λιγότερες πιθανότητες, μόλις 16,23%. Η Γαλλία είναι το νέο φαβορί με πιθανότητες 30,49% και ελάχιστη διαφορά από την αποψινή αντίπαλό της στα ημιτελικά Ισπανία, στην οποία η Opta δίνει ποσοστό 30,3%.

Η… σιγή ασυρμάτου του Σάουθγκεϊτ

Η μοναδική στα χρονικά επιτυχία των παικτών της Εθνικής Αγγλίας να ευστοχήσουν και στα πέντε πέναλτι που εκτέλεσαν στη ρώσικη ρουλέτα απέναντι στην Ελβετία έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για να αντιστρέψει την αρνητική παράδοση.

Ο εκλέκτορας των Αγγλων θορυβήθηκε και έδωσε εντολή τόσο στους παίκτες του όσο και στους συνεργάτες του που εργάζονται σ’ αυτόν τον τομέα, όπως αναλυτές και ψυχολόγοι, να αποφεύγουν τις δηλώσεις γιατί διαφορετικά το ζήτημα θα γίνει εμμονή.

Εντύπωση προκαλεί επίσης η μεταστροφή στο αρνητικό κλίμα που επικρατούσε εις βάρος της Εθνικής Αγγλίας. Μετά τον Τύπο που ζητούσε να απονεμηθούν τα εύσημα στον Σάουθγκεϊτ, σειρά πήρε ο Τζον Τέρι, ο οποίος έσπευσε να τον υπερασπιστεί για την κριτική που του ασκείται. Ο Γκάρι Λίνεκερ τον είχε χαρακτηρίσει «ανίκανο σε θέματα τακτικής», ο Σίρερ είχε πει για τη νίκη επί της Σλοβακίας πως «ήταν τόσο κακή που έμοιαζε να μην είναι αληθινή», ενώ παρόμοιες εκφράσεις χρησιμοποίησε και ο Ρίο Φέρντιναντ.

Με βίντεο που ανέβασε στο Instagram ο πρώην αρχηγός της Τσέλσι ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι αστείο όλοι αυτοί οι πρώην παίκτες και ειδήμονες να θεωρούν πως η Αγγλία έγινε ξαφνικά πάλι καλή. Δεν δίνω δεκάρα για το πώς παίζουμε από τη στιγμή που νικάμε. Ολοι αυτοί οι πρώην παίκτες και σχολιαστές δεν έχουν περάσει ποτέ προημιτελικό».

Ο Τέρι αναφέρθηκε επίσης στην Αργεντινή που ηττήθηκε στο πρώτο της παιχνίδι αλλά κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και στην Ελλάδα που ενώ ήταν μία μέτρια ομάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004.

Οι υποψίες για τον ρέφερι

Πρόβλημα θεωρείται επίσης για την Αγγλία η επιλογή του Γερμανού Φέλιξ Τσβάιερ για να διευθύνει τον αγώνα με την Ολλανδία. Τον Τσβάιερ τον συνοδεύει η φήμη της εμπλοκής του σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες, για το οποίο είχε τιμωρηθεί με έξι μήνες αποκλεισμό.

Ο γερμανός ρέφερι έχει επίσης παρελθόν με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Ντόρτμουντ. Σε ένα από τα klassiker του 2021, το οποίο διηύθυνε ο Τσβάιερ, οι Κιτρινόμαυροι ηττήθηκαν και εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία, με τον Μπέλιγχαμ να προχωρά ακόμα περισσότερο και να αμφισβητεί την ακεραιότητά του λόγω του παρελθόντος του. Τελικά ο Αγγλος τιμωρήθηκε με δύο μήνες αποκλεισμό και χρηματικό πρόστιμο 40.000 ευρώ.