Στο Νιου Τζέρσεϊ, η Αργεντινή νίκησε 2-0 τον Καναδά, στον ημιτελικό του Kόπα Αμέρικα, και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο μεγάλο τελικό, με αντίπαλο είτε την Ουρουγουάη, είτε την Κολομβία.

Έτσι, μετά το Copa America του 2021 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, η Αργεντινή ετοιμάζεται να σηκώσει άλλη μια κούπα και να γίνει η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία του Κόπα Αμέρικα. Οι Αργεντινοί έχουν πάρει 15 φορές το τρόπαιο, όσες και οι Ουρουγουανοί.

Απέναντι στην έκπληξη της εφετινής διοργάνωσης, την εθνική ομάδα του Καναδά, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό. Με εξαιρετική μπαλιά, ο Ντε Πολ βρήκε τον Χούλιαν Άλβαρες και ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε και έκανε το 1-0.

Στο 35′, ο Ντι Μαρία είχε καλή στιγμή, για το 2-0, με τον Καναδά να απειλεί, στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, με σουτ του Ντέιβιντ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες. Έξι λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, η Αργεντινή έβαλε γερές βάσεις για πρόκριση στον τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Μέσι… ξανά

Μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Έντσο Φερνάντες έπιασε το σουτ, ο Λιονέλ Μέσι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Αργεντινής. Ο αρχηγός σκόραρε για 14η φορά, σε ματς Copa America, ο Καναδάς δεν απείλησε στα επόμενα λεπτά και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές παραμένουν αήττητοι στα δέκα τελευταία παιχνίδια τους.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μοντιέλ (71′ Μολίνα), Ρομέρο, Λισάνδρο Μαρτίνες, Ταλιαφίκο (64′ Οταμέντι), Ντι Μαρία (78′ Γκονζάλες), Φερνάντες, Ντε Πολ, Μακ Άλιστερ (78′ Παλάσιος), Μέσι, Άλβαρες (78′ Λαουτάρο Μαρτίνες)

ΚΑΝΑΔΑΣ: Κρεπό, Τζόνστον, Μπομπίτο, Κορνέλιους, Ντέιβις (71′ Οσόριο), Κονέ, Εουστάκιο (72′ Τσονιέρε), Λαριέα (55′ Αχμέντ), Ντέιβιντ (64′ Ολουβασέγι), Σάφελμπουργκ (55′ Μιγιάρ), Λάριν