Δύο βήματα έμειναν ακόμη για την ολοκλήρωση και του εφετινού Euro 2024, καθώς το τουρνουά μπαίνει πλέον την Τετάρτη (10/7, 22:00) στην τελική ευθεία με τη διεξαγωγή (και) του δεύτερου ημιτελικού στο «Signal Iduna Park» του Ντόρτμουντ.

Ολλανδία και Αγγλία θα «κονταροχτυπηθούν» στην Βεστφαλία για μία θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (14/7) στο Βερολίνο, εκεί όπου περιμένει από χθες το βράδυ, η εντυπωσιακή Ισπανία, η οποία νίκησε με 2-1 τη Γαλλία.

Ολλανδία-Αγγλία (22:00)

Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, η Ολλανδία και η Αγγλία αναμετρώνται σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς οι «οράνιε» είχαν θριαμβεύσει με 3-1 στην παράταση στους «4» του Nations League το 2019. Ένα ζευγάρι που συχνά οδηγείται σε ισορροπία, καθώς απ’ τις 8 αναμετρήσεις τους, οι 5 έχουν λήξει ισόπαλες μετά τα 90 λεπτά

Στο 101ο παιχνίδι του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της, η Αγγλία θέλει να γίνει μόλις η 6η ομάδα με παρουσία σε δύο σερί τελικούς EURO, την ώρα που οι Ολλανδοί θέλουν να σταματήσουν την αρνητική παράδοση που έχουν σε ημιτελικούς, καθώς έχουν αποκλειστεί στις 4 απ’ τις 5 φορές που έφτασαν ως το προτελευταίο… σκαλοπάτι ενός EURO. Τη μοναδική που πέρασαν σε τελικό, το 1988, έφτασαν και στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου «Henri Delaunay».

Ο τεχνικός των «τριών λιονταριών» είδε με ικανοποίηση τον Λουκ Σο να επιστρέφει από πολύμηνη απουσία και να μπαίνει ως αλλαγή στο ματς με την Ελβετία, ενώ αυτή τη φορά θα έχει διαθέσιμο και τον Μαρκ Γκουεχί ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Απ’ την άλλη πλευρά ο Κούμαν δεν έχει απουσίες κι αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στον προημιτελικό με την Τουρκία, με τον Βοτ Βέγκχορστ να διεκδικεί πιο «ενεργό» ρόλο στο παιχνίδι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολλανδία (Κούμαν, 4-3-3): Φερμπρούγκεν – Ακέ, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ντάμφρις – Ράιντερς, Σίμονς, Σάουτεν – Χάκπο, Μάλεν, Ντεπάι.

Άγγλία (Σάουθγκεϊτ, 3-4-2-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι – Σάκα, Μέινου, Ράις, Σο – Φόντεν, Μπέλιγχαμ – Κέιν.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο πολύπειρος Γερμανός, Φέλιξ Τσβάιερ.