Πολύ σκληρή για να… αποκλειστεί η Ισπανία, που μπορεί να βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, από το γκολ του Κόλο Μουανί (8′), όμως απέκλεισε την Γαλλία στα ημιτελικά και «έκλεισε» θέση για τον τελικό του Euro 2024, με τα γκολ των Γιαμάλ (20′) και Όλμο (25′).

Εκεί πλέον περιμένουν τον νικητή από το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού ανάμεσα στην Αγγλία και την Ολλανδία. Στις 14 Ιουλίου το μεγάλο ραντεβού.

Τρελός ρυθμός στο πρώτο μέρος

Ισπανία και Γαλλία ξεκίνησαν χωρίς… εκπλήξεις την αναμέτρηση, με τους παίκτες του Ντε λα Φουέντε να έχουν την κατοχή και την πρωτοβουλία στο παιχνίδι και αυτούς του Ντεσάμπ να περιμένουν στο μισό γήπεδο ψάχνωντας τις αντεπιθέσεις.

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο στην αναμέτρηση και συγκεκριμένα στο 8′, ο Εμπαπέ βρέθηκε στα αριστερά μετά από πάσα του Ντεμπελέ, ο σταρ της Ρεαλ έκανε τη σέντρα και ο Κόλο Μουανί με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ.

Με την συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Γιαμάλ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο τουρνουά με μαγικό τρόπο. Αφού έκανε συνεχόμενες προσποιήσεις στον Ραμπιό, πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Μενιάν, πανηγυρίζοντάς το έξαλλα.

Οι Ισπανοί δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 25′ ο Νάβας έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Όλμο κέρδισε την μπάλα, με μαγική ντρίμπλα πέρασε τον Τσουαμενί, έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από τον Κουντέ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός όπως ήταν φυσικό έπεσε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1 και τους Γάλλους σε δύσκολη θέση, μιας και πρώτη φορά βρέθηκαν πίσω στη διοργάνωση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το ίδιο…σκηνικό. Η Ισπανία την κατοχή και η Γαλλία στο «περίμενε». Στο 56′ ο Εμπαπέ πήρε την μπάλα στα αριστερά και έκανε το σουτ, αλλά ο Σιμόν μπλόκαρε εύκολα στην κλειστή του γωνία.

Μέχρι το 70ό λεπτό η Ισπανία ήλεγχε τον ρυθμό, με την Γαλλία να προσπαθεί να το αλλάξει, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Ο Ντεσάμπ έριξε στο ματς Γκριεζμάν και Ζιρού χωρίς όμως οι δύο παίκτες να δώσουν κάτι και με τον Εμπαπέ μόνο το να προσπαθεί με ατομικές ενέργειες δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Κάπως έτσι οι Ισπανοί κράτησαν το υπέρ του 2-1 και… Vamos a la Final!