H μάρκα BMW πέτυχε αύξηση +2,3% έναντι της περσινής περιόδου, με τις πωλήσεις του 1ου εξαμήνου να αγγίζουν τις 1.096.486 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι η μάρκα ξεπέρασε τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές της και κατάφερε να κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη. Συνολικά, το BMW Group παρέδωσε 1.213.359 οχήματα μάρκας BMW, MINI και Rolls-Royce το πρώτο εξάμηνο του έτους. Όσον αφορά τα ηλεκτρικά της μοντέλα, εδώ η φίρμα κατάφερε να πετύχει σημαντική αύξηση.

Με παραδόσεις 179.557 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η μάρκα BMW αύξησε τις πωλήσεις BEV κατά 34,1% το πρώτο εξάμηνο του 2024 συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

«Τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς, είδαμε διψήφια αύξηση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μας και των μοντέλων της ανώτερης πολυτελούς κατηγορίας», δήλωσε ο Jochen Goller, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για τους τομείς Πελατών, Μαρκών και Πωλήσεων. «Π αρά τις προκλήσεις της αγοράς, αυξήσαμε τις πωλήσεις για τη μάρκα BMW το πρώτο εξάμηνο, χάρη στο ελκυστικό προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο. Η ισχυρή δέσμευση των εργαζομένων του BMW Group και το επίσης ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο λιανικής συνέβαλαν σημαντικά σε αυτό», δήλωσε ο Jochen Goller.