Λύθηκε το μυστήριο με τον άνδρα που εντοπίστηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στη Λέσβο και μάλιστα στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά για την οποία κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Από θανατηφόρο τροχαίο εκδηλώθηκε η φωτιά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτού εκδηλωθούν οι φλόγες, που επεκτάθηκαν στην χορτολιβαδική έκταση του Πολιχνίτου της Λέσβου και για την οποία σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, ένας ηλικιωμένος φέρεται να κινούνταν με το αυτοκίνητό του σε δρόμο της περιοχής. Για άγνωστη αιτία όμως έχασε τον έλεγχο του ΙΧ και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» σε δέντρο.

Από την σφοδρή πρόσκρουση προκλήθηκε η ανάφλεξη του οχήματος, ωστόσο ο άτυχος ηλικιωμένος δεν πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο και δυστυχώς απανθρακώθηκε. Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 14.00 το μεσημέρι της Πέμπτης (11/07).

Στη συνέχεια, όμως, η φωτιά επεκτάθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε δάσος της περιοχής του Πολιχνίτου με αποτέλεσμα να λάβει κλήση η Πυροσβεστική.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Τότε ήταν που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του ηλικωμένου απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η ιατροδικαστική εξέταση είναι εκείνη που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σε πρώτη φάση γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, επρόκειτο για έναν 82χρονο συνταξιούχο, μόνιμο κάτοικο Αθηνών που προσωρινά ζούσε στον Πολιχνίτο. Το πρωί πήγε για αγροτικές εργασίες σε κτήμα του στην περιοχή και στην επιστροφή του συνέβη το τροχαίο δυστύχημα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Έως το απόγευμα, η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν πυροσβέστες, κλιμάκια εθελοντών και υδροφόρες του Δήμου δυτικής Λέσβου, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν πέντε αεροσκάφη -δύο Πετζετέλ και τρία Air Tracktor- και δύο ελικόπτερα.

Φωτογραφίες: ΕΡΤ

Με πληροφορίες από lesvosnews.net και stonisi.gr