Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους , οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μην βεβαιώνονται παραβάσεις από τη δημοτική αστυνομία.

Πρόκειται για την 43χρονη η οποία εμφανίζεται ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης μαζί έναν ακόμη κατηγορούμενο συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος επίσης προφυλακίστηκε.

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστικές αρχές και στον αδελφό της 43χρονης, αλλά και σε δυο ακόμη υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, ενώ ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να είχε ρόλο περιφερειακό και διαδικαστικό.

Μετά το τέλος του πρώτου μέρους της ανακριτικής διαδικασίας συνολικά από τους 14 συλληφθέντες στο πλαίσιο του αυτοφώρου κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι 7 εξ αυτών και οι υπόλοιποι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους .

Η κύρια ανάκριση συνεχίζεται προς διακρίβωση του αξιόποινου ρόλου και άλλων προσώπων τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.