ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ

Στο κάλεσμα της γιορτής του Παύλου Χρηστίδη, την Τρίτη το βράδυ στη Δάφνη, είχε πασοκοσύναξη, όμως το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα ήταν η συνύπαρξη του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα στον ίδιο χώρο. Κι αυτό παρότι δεν συναντήθηκαν, δεν χαιρετήθηκαν, δεν κάθισαν σε διπλανά τραπέζια – για την ακρίβεια, όταν ο ένας ερχόταν από τον Βύρωνα, που έδινε το απόγευμα ομιλία, ο άλλος έφευγε γιατί είχε πρωινό ξύπνημα. Είχε όμως ενδιαφέρον για όλους (κυρίως για τους δημοσιογράφους) να δουν τις αντιδράσεις του ίδιου κόσμου απέναντι στους δύο υποψηφίους.

ΠΑΣΟΚΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Υπήρξαν εκείνοι, όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης, που έλεγαν ερωτώμενοι σχετικά πως θα στηρίξουν τον Ανδρουλάκη στην επιβεβαίωση της ηγεσίας του – «το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο», είπε στον Ανδρουλάκη ένα άλλο στέλεχος που πέρασε μπροστά από πηγαδάκι στο οποίο συμμετείχε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παρόμοιες αντιδράσεις υπήρχαν και για τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος συζητώντας με τους δημοσιογράφους (που αργότερα είχαν κουβέντα και με τον σύζυγο της Αννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Σαβαλάνο – να ‘ναι καλά ο Χρηστίδης, που φαίνεται πως συνομιλεί με όλους, κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας), άκουγε παρισταμένους να του λένε «σε στηρίζουμε, προχώρα» και «μη φοβάσαι τίποτα».

«ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙΣ»

Εντάξει, ένα σχόλιο από στελέχη άλλων κομμάτων για εσωκομματική διαδικασία των αντιπάλων δεν είναι πολύ εύκολο πάντα να αποφεύγεται. Αλλο αυτό όμως και άλλο στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν ευθέως προτιμήσεις για το ποιος θέλουν να κερδίσει την κούρσα του ΠΑΣΟΚ ή να ασκούν κριτική σε συγκεκριμένους υποψηφίους, λες και εκείνοι θα κρίνουν τελικά τις επιλογές τους. Και πλέον σ’ αυτό τοποθετήθηκε και το επίσημο ΠΑΣΟΚ: «Πρέπει να μείνουν έξω από διαδικασίες που δεν τους αφορούν, όπως οφείλει να κάνει κάθε κόμμα που σέβεται στοιχειωδώς την πολιτική δεοντολογία (…) Η εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι υπόθεση των φίλων και των μελών του και όχι των προβοκατόρων της κυβέρνησης», ανέφεραν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Μπορεί να είναι λίγο ριψοκίνδυνο, αλλά όλες οι πλευρές των υποψηφίων μετράνε την πρόθεση ψήφου για τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ ακόμα και μέσα στον Ιούλιο – με τον αστερίσκο, πάντα, πως η υποψηφιότητα της Διαμαντοπούλου θα αλλάξει τα δεδομένα και θα ανακατέψει την τράπουλα των στρατοπέδων που διαμορφώνονται. Η πρώτη δημοσκόπηση που «μετράει» την πρώην υπουργό, μαθαίνω, θα δημοσιοποιηθεί σήμερα. Και εκεί σίγουρα θα φανεί μόνο ένα πράγμα: ο Οκτώβρης είναι ακόμα πολύ μακριά. Προσδεθείτε, όσοι ασχολείστε ή για κάποιοι λόγο ενδιαφέρεστε, έχει ψωμί ακόμα η κάλπη του ΠΑΣΟΚ.