Τα παράπονα των Ολλανδών μετά τη λήξη του χθεσινού ημιτελικού του Euro 2024 με αντίπαλο την Αγγλία ήταν πολλά. Και όπως αποδεικνύεται, είναι και δικαιολογημένα!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι «Οράνιε» προηγήθηκαν με γκολ του Τσάβι Σίμονς στο 7′ και τα «Τρία Λιοντάρια» ισοφάρισαν άμεσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν στο 18′

Στη φάση όμως που η Αγγλία κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1, έχει προηγηθεί… διπλό χέρι του Μπουκαγιό Σάκα. Πριν φτάσει η φάση στον Κέιν, ο Άγγλος εξτρέμ έχει βρει την μπάλα με το χέρι πριν φτάσει στον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου.

Για την ακρίβεια, η μπάλα πρώτα βρήκε στο δεξί χέρι του Σάκα και μετά το κοντρόλ που έκανε βρήκε και στο αριστερό. Με τον VAR να μην βλέπει ποτέ το διπλό χέρι που έχει κάνει ο Σάκα και να μην καλεί τον διαιτητή Τσβάιερ στο μόνιτορ για να δει τη φάση και να πάρει πίσω το πέναλτι, καταλογίζοντας την παράβαση που έκαναν οι Άγγλοι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφία με την επίμαχη φάση:

Για μία ακόμη φορά η Αγγλία ευνοείται από διαιτητική απόφαση, όπως είχε γίνει και στον ημιτελικό του Euro 2020 κόντρα στη Δανία, όπου ο Ραχίμ Στέρλινγκ είχε κερδίσει πέναλτι στο 102′ (με το οποίο τα «Τρία Λιοντάρια» στη συνέχεια ανέτρεψαν το σκορ σε 2-1), ενώ υπήρχαν δύο μπάλες στον αγωνιστικό χώρο και η φάση θα έπρεπε να είχε σταματήσει για να απομακρυνθεί η δεύτερη μπάλα από το γήπεδο.

Η εν λόγω φάση στο 3:02: