Πολύ βαριά ποινή επιβλήθηκε στον Άρη, αφού η ΕΠΟ τιμώρησε με δυο αγωνιστικές και τα 36 άτομα που ήταν δηλωμένα στον τελικό κυπέλλου τον περασμένο Μάιο στο Πανθεσσαλικό, διότι δεν παρέλαβαν τα μετάλλια τους, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε ποινή δύο αγωνιστικών σε όλα τα μέλη της αποστολής της ομάδας που ήταν στον αγώνα, δηλαδή, σε ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, κάτι που σημαίνει ότι οι κίτρινοι έχουν σοβαρό θέμα για τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και είναι πιθανό να μην έχουν ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα για να αγωνιστούν.

Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ Άρης θα καταθέσει έφεση με στόχο να μειώσει ή και να εξαφανίσει την ποινή, που αναμενόταν να είναι βαριά, μιας και δεν παρέλαβε κανείς μετάλλιο, όπως προβλέπει το τελετουργικό.

Οι ποινές στους ποδοσφαιριστές του Άρη

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι για κάποιους ποδοσφαιριστές ο αριθμός των ποινών θα είναι ακόμη μεγαλύτερος. Έτσι, οι πέντε αγωνιστικές τιμωρίας του Σουλεϊμάνοφ γίνονται επτά, οι δύό του Ζουλ αυξάνονται στις τέσσερις και η μία του Νταρίντα… τρεις.

Οι παίκτες που ήταν στην αποστολή και δεν θα έχουν δικαίωμα να παίξουν στα δυο πρώτα ματς της σεζόν είναι οι οι Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Μάνου Γκαρθία, Σαμόρα, Μορόν, Ρόουζ, Παναγίδης, Βέλεθ, Αγοραστός, Φεράρι και Φετφατζίδης, ενώ και οι Βερστράτε, Χουτεσιώτης και Ανσαριφάρντ που έχουν αποχωρήσει, οφείλουν και αυτοί να εκτίσουν την ποινή αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Θεόδωρο Καρυπίδη επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου για 20 ημέρες, σε αγωνιστικούς χώρους και αποδυτήρια.