Δικαιολογημένα το αποκαλούν «μωρό-θαύμα». Ο λόγος για ένα βρέφος ενός έτους που εγκαταλείφθηκε σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ και επιβίωσε χωρίς νερό και φαγητό για δύο μέρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία του Calcasieu είχε εντοπίσει νεκρό τον τετράχρονο αδερφό του σε μια κοντινή λίμνη της περιοχής, στις 8 Ιουλίου, και ξεκίνησαν οι αναζητήσεις για το 12 μηνών βρέφος.

Στα αριστερά το τετράχρονο αγοράκι που βρέθηκε νεκρό σε λίμνη, στα αριστερά το μωρό που εντοπίστηκε ζωντανό να μπουσουλά στον αυτοκινητόδρομο

Το μωρό, που είχε εγκαταλειφθεί στον αυτοκινητόδρομο για μέρες, φαίνεται ότι είχε φύλακα άγγελο καθώς ένας οδηγός φορτηγού έτυχε να το δει κατά μήκος του Interstate-10 κοντά στα σύνορα Τέξας-Λουιζιάνας και το έσωσε. Όπως είπε στους αστυνομικούς, είδε ένα μωρό να «σέρνεται» μέσα σε ένα χαντάκι κοντά στον δρόμο.

Την ίδια ημέρα, οι Αρχές εξέδωσαν δελτίο Τύπου για την υπόθεση που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγες ώρες αργότερα, η μητέρα των αγοριών Aaliyah Jack εντοπίστηκε και συνελήφθη εκατοντάδες μίλια μακριά, σε σιδηροδρομικό σταθμό στον Μισισιπή. Έπειτα οδηγήθηκε στη φυλακή της πολιτείας και αναμένεται η έκδοσή της στη Λουιζιάνα με την κατηγορία ότι εγκατέλειψε τα παιδιά της να πεθάνουν.

Η μητέρα των αγοριών Aaliyah Jack φέρεται να εγκατέλειψε τα παιδιά της, ενώ μάλιστα είχε αλλάξει και Πολιτεία

Θαύμα ότι επέζησε

Ο σερίφης Gary Guillory είπε στο BBC ότι ο εντοπισμός του παιδιού «ήταν ένα θαύμα», αφού επέζησε μόνο του σε εξωτερικούς χώρους για «δύο μέρες χωρίς νερό και χωρίς φαγητό».

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη από όπου εξήλθε την Τετάρτη (10/07) και οδηγήθηκε στις υπηρεσίες παιδικής προστασίας.

«Το αποκαλούμε μωρό-θαύμα», είπε ο σερίφης. «Είχε τσιμπήματα εντόμων σε όλο του το σώμα, αλλά ήταν σε καλή κατάσταση. Είμαστε τυχεροί».