Άρωμα εμπνευσμένο από τους κήπους του Highgrove Estate δημιούργησε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’.

Με την ονομασία «Highgrove Splash», το βασιλικό eau de cologne, διαθέτει «νότες βάσης από βετιβέρ και ξύλο κέδρου», μαζί με «πλούσιο άρωμα εσπεριδοειδών που δένει με εσάνς κυπαρισσιού», σύμφωνα με την περιγραφή του προϊόντος στην ιστοσελίδα Highgrove.

Φτιαγμένο σε συνεργασία με το πολυτελές λονδρέζικο κατάστημα Truefitt & Hill, το μπουκάλι με το άρωμα των 100 ml κοστίζει 135 λίρες και υπόσχεται να «θυμίζει τη γοητεία» των κήπων του βασιλικού κτήματος στο Gloucestershire.

Όταν ο Κάρολος λάνσαρε το «Highgrove Bouquet»

Σημειώνεται ότι βασιλιάς Κάρολος αγόρασε το Highgrove House, το 1980 το οποίο διαθέτει 900 στρέμματα βιολογικής καλλιέργειας, ενώ οι περίτεχνοι κήποι του σχεδιασμένοι από βοτανολόγους και ανοιχτοί για το κοινό συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ένα πάθος που μοιράζεται με την βασίλισσα Καμίλα.

Επίσης, η συλλογή Highgrove περιλαμβάνει κρέμα ξυρίσματος, σαπούνι και λάδι για ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος με νότες κυπαρισσιού, λεμονιού, λεβάντας και βετιβέρ.

Αυτό δεν είναι το πρώτο ταξίδι του Καρόλου στον κόσμο των αρωμάτων. Τον Αύγουστο του 2022, ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας συνεργάστηκε με τον βρετανικό οίκο αρωμάτων Penhaligon’s για να λανσάρει το «Highgrove Bouquet».

Το βασιλικό προϊόν, διαφημίστηκε ως «το άρωμα του μέλλοντος» με την συσκευασία του να είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ η εκτύπωση από οργανικό μελάνι, χωρίς ορυκτέλαια.