Στο νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύεται μία γυναίκα, που την τσίμπησε σαλάχι ενώ κολυμπούσε στην παραλία Αράπης, κοντά στο Λουτρό Αμφιλοχίας.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7), όταν η λουόμενη βρισκόταν στα ρηχά νερά της συγκεκριμένης παραλίας. Η γυναίκα τραυματίστηκε στον αστράγαλο από σαλάχι που ήταν κρυμμένο στην άμμο.

Επί τόπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από άλλους λουόμενους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε από τον πατέρα της στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου και νοσηλεύεται.

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες παραλίες της περιοχής

Σύμφωνα με μαρτυρίες παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί τόσο στην παραλία Αράπης όσο και σε γειτονικές παραλίες της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στη συγκεκριμένη παραλία, την οποία προτιμούν οικογένειες με μικρά παιδιά, δεν υπάρχει ναυαγοσώστης ούτε πινακίδες, που να προειδοποιούν τους λουόμενους για τον κίνδυνο ύπαρξης επικίνδυνων μορφών θαλάσσιας ζωής.

Τα σαλάχια είναι σαρκοφάγα και επιτίθενται σε κοπάδια ψαριών τρώγοντας μεγάλες ποσότητες. Μερικά είδη θεωρούνται επικίνδυνα για τον άνθρωπο γιατί οι ακίδες της ουράς τους, που επικαλύπτονται με τοξικό δηλητήριο, αν χτυπήσουν καίρια όργανα δεν προκαλούν μόνο αφόρητο πόνο αλλά ακόμη και καρδιακή προσβολή.