Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι βγήκε «στο σφυρί» το σπίτι της πρωταθλήτριας ΑμεΑ, Διονυσίας Τσακίρη, στην Ελευσίνα. Fund εξαγόρασε το χρέος της και προχώρησε στον πλειστηριασμό του ακινήτου, το οποίο περιλήλθε στην κατοχή κατασκευαστικής εταιρείας.

Τώρα, η πρωταθλήτρια και η οικογένειά της βρίσκονται αντιμέτωποι με τη διαδικασία έξωσης που έχει κινηθεί εναντίον τους. Η συνήγορός τους, Κατερίνα Φραγκάκη, εξήγησε μιλώντας στο MEGA ότι επρόκειτο για μια οφειλή 20.000 ευρώ. Ο λόγος δημιουργίας αυτού του χρέους ήταν ότι ο πατέρας είχε χρέη στην εφορία τα οποία διογκώθηκαν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

«Η βασική οφειλή ήταν 20.000 ευρώ και με τους τόκους έφτασε τις 50.000 ευρώ. Ένα δάνειο που σχεδόν το είχαν αποπληρώσει από μία τράπεζα. Εν συνεχεία, το δάνειο αυτό τιτλοποιήθηκε, πήγε σε ένα fund και ξεκίνησε τη διαδικασία του πλειστηριασμού, χωρίς αυτοί οι άνθρωποι να έχουν κάποια προστασία μέσω διακανονισμού» σημειώνει η κ. Φραγκάκη.

Όπως εξηγεί η ίδια, η οικογένεια προσπάθησε να βρει ένα άλλο σπίτι που να πληροί τις ανάγκες για ένα παιδί ΑμεΑ αλλά δεν μπορούσαν να το βρουν: «Έχει γίνει μία τεράστια πράξη αλληλεγγύης από όλους τους ανθρώπους της Ελευσίνας, γιατί ήταν να γίνει η έξωση πριν από μία εβδομάδα και δεν έγινε» λέει.

Ακολούθως, ανέφερε ότι το σπίτι το έχει πάρει κατασκευαστική εταιρεία και με τη δικηγόρο του ιδιοκτήτη έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις.

Προσπάθειες να πάρει πίσω το σπίτι της

«Δεν γνωρίζαμε κάτι για να κινηθεί ο μπαμπάς μου όπως έπρεπε» λέει η Διονυσία Τσακίρη, η οποία είναι πρωταθλήτρια στο boccia, ένα άθλημα για άτομα με αναπηρία.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου, διευκρινίζει πως υπάρχουν τρόποι να πάρει πίσω το σπίτι της: «Πρόκειται για μία πρωταθλήτρια ΑμεΑ που έχει δοξάσει τη χώρα μας και θέλουμε να τη βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Είχαν γίνει τρεις άγονοι πλειστηριασμοί. Ήρθα σε επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Ιδιωτικού Χρέους και είδαμε το πραγματικό ιστορικό των γεγονότων που προηγήθηκαν του πλειστηριασμού. Πράγματι, η οικογένεια δεν είχε προβεί σε κανένα ένδικο βοήθημα, γιατί δεν γνώριζε».

Και εξηγεί στη συνέχεια: «Υπάρχει δωρεάν νομική βοήθεια για άτομα με χαμηλά εισοδήματα και άτομα ΑμεΑ. Βρεθήκαμε με τη Διονυσία και βρήκαμε δύο τρόπους που μπορεί να λυθεί. Επικοινώνησα και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να δούμε εάν μπορεί να επιχορηγηθεί η οικογένειά της ως πρωταθλήτρια. Έχει συνάντηση με την Ομοσπονδία και θα γίνουν κάποιες προτάσεις. Θα μπορούσε και από χορηγίες να βοηθηθεί. Θα γίνει μία κοινή συντονισμένη προσπάθεια».

Στην εκπομπή μίλησε και ο προπονητής της, Μιχάλης Νικόπουλος: «Ασχολούμαστε με τη Διονυσία με το boccia εδώ και 10 χρόνια. Συμμετέχει με την εθνική ομάδα σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι μία συνεσταλμένη και εσωστρεφής αθλήτρια. Πριν από 15 ημέρες που ήμασταν στην Πολωνία για ένα παγκόσμιο τουρνουά, και η Διονυσία παρόλο που αντιμετώπιζε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, τόσο εγώ όσο και οι συναθλητές της δεν ξέραμε τίποτα. Έδωσε τον αγώνα, έχοντας όλο αυτό το βάρος και παρόλα αυτά γυρίσαμε με αυτή την επιτυχία. Μου το είπε όταν γυρίσαμε».