Τραγική κατάληξη είχε ο 20χρονος τουρίστας από τη Νότια Αφρική που αγνοούνταν τις τελευταίες ώρες στη Κεφαλονιά. Δυστυχώς το πρωί της Παρασκευής (12/7) βρέθηκε νεκρός.

Πρόκειται για τον Μπέντζαμιν, ο οποίος είχε χαθεί λίγο πιο βόρεια από τη Σάμη.

Σήμερα το πρωί, ένας ιδιώτης δύτης εντόπισε το άψυχο σώμα του νεαρού τουρίστα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κεφαλονιάς.

Το Λιμενικό είχε ξεκινήσει έρευνες στις οποίες συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη και ένας ιδιώτης δύτης. Το πρωί της Παρασκευής σηκώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, γίνονταν έρευνες και από ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του inkefalonia.gr, ο 20χρονος τουρίστας βρισκόταν πάνω σε καταμαράν —στο οποίο εργαζόταν— που πλησίαζε στον κόλπο της Σάμης και κάποια στιγμή βούτηξε στη θάλασσα για να κολυμπήσει, αλλά δεν επέστρεψε σε αυτό.

Νεκρός τουρίστας: Η έκκληση των γονιών του

Το βράδυ της Πέμπτης, ενώ ακόμη ο γιος του αγνοούνταν, ο πατέρας του 20χρονου έκανε μία ανάρτηση στη δημόσια σελίδα του Facebook «South Africans in Kefalonia».

«Παρακαλώ βοηθήστε μας να τον βρούμε… ξέρω ότι η ακτοφυλακή κάνει έρευνα… όσο περισσότεροι βοηθήσουν, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να τον βρούμε», γράφει στη δημοσίευση.

Η ανάρτηση του πατέρα του 20χρονου

Λίγη ώρα νωρίτερα αντίστοιχη ανάρτηση είχε κάνει και η μητέρα του.

«Ζητάω βοήθεια επειγόντως… ο γιος μου ο Μπέντζαμιν αγνοείται… παρακαλώ μοιραστείτε το post με όλους… δουλεύει σε γιοτ, έκανε κατάδυση και δεν γύρισε ποτέ πίσω», γράφει μεταξύ άλλων στη δημοσίευσή της.

Η ανάρτηση της μητέρας του 20χρονου τουρίστα