Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών στην Αθήνα με την εμπλοκή δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων.

Από την έρευνα των αστυνομικών που εξιχνίασαν την υπόθεση εντοπίστηκαν περίπου 440.000 σε μετρητά. Από αυτά 135.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της 73χρονης μητέρας της Νάνσυ που φέρεται να ήταν η αρχηγός του κυκλώματος. Άλλες 283.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι τους ενός εκ των υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθη.

Τα κρυμμένα πακέτα

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε και παρουσιάζει το in έχει καταγραφεί η στιγμή που η αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ανακάλυψη αυτά τα ποσά και κρυμμένα σε δέματα και πακεταρισμένα σε δεσμίδες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο ο αστυνομικός για αρκετή ώρα ξετυλίγει το πακέτο μέχρι να διαπιστωθεί ότι κρύβονται δεκάδες χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και ένα χαρτάκι με σημειωμένο το ποσό των 6.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έτσι έκρυβα τα χρήματα η 73χρονη μητέρας της Νάνσυ. Αυτά τα πακέτα τα έκρυβε σε μαύρες σακούλες, σε μια ντουλάπα ακόμα και μέσα στο ψυγείο.

Στη φυλακή

Στο μεταξύ με τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες του κέντρου της Αθήνας αλλά και σε τουριστικά νησιά να συνεχίζονται, ο διήμερος κύκλος των απολογιών των 14 συλληφθέντων ολοκληρώθηκε, με τους επτά εξ αυτών να παίρνουν το δρόμο για τις φυλακές.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν η περιβόητη «Νάνσυ», ο 64χρονος, φερόμενος συναρχηγός του κυκλώματος, ο αδελφός της 43χρονης και τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η 43χρονη αρχηγός φέρεται να έδενε και να έλυνε.

«Νάνσυ»: Θέλω εγώ ταμειακή, γιατί εμείς θα πούμε ότι κάναμε τον έλεγχο σήμερα.

Επιχειρηματίας (άνδρας) : Α θέλεις εσύ ταμειακής;

«Νάνσυ» : …Να κόψει μία κοπέλα να περάσει ο … να την πάρει, για να σου στείλουν έγγραφο ότι κάναμε τον έλεγχο σήμερα και σε βρήκανε κομπλέ.

Επιχειρηματίας : Ωραία πες του … να περάσει να της την κόψει επί τόπου δεν υπάρχει θέμα.

«Νάνσυ» : Εντάξει μην τρομάξει μόνο η κοπελίτσα.

Επιχειρηματίας : Δεν τρομάζει μην αγχώνεσαι.

«Τους ξέρω όλους»

Η 43χρονη «Νάνσυ» μπορεί να παραδέχθηκε πως αναλάμβανε να βοηθήσει επιχειρηματίες να διευθετήσουν και να διεκπεραιώσουν εκκρεμότητες με δημόσιες υπηρεσίες, σημειώνοντας πως κανείς εξ αυτών δεν έχει στραφεί εναντίον της, αλλά αρνήθηκε πως είναι αρχηγός κυκλώματος εκβιαστών, χωρίς να πείσει τις δικαστικές αρχές.

«Νάνσυ»: Σωστά τα λέει ότι δεν μπορείς μέχρι να βγει η άδεια σου αλλά εγώ επειδή τους ξέρω όλους, το παρά τα παρακάμπτω όλα,Ν δεν με νοιάζει, γι΄αυτό σου έβγαλα και το χαρτί.

Επιχειρηματίας (γυναίκα): Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

«Νάνσυ»: …Γιατί εάν δεν έχεις το χαρτί πρέπει να το βγάλω, γιατί εγώ έχω μιλήσει με αυτούς, κατάλαβες δεν θέλω να γίνει….

Επιχειρηματίας : Α όχι δεν το έχω το χαρτί.

Η προφυλακισμένη πλέον Νάνσυ, με τα ακριβά γούστα και τις γνωριμίες παντού, είχε έντονη κοινωνική ζωή. Στο σπίτι της μητέρας της ,που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύτερη, βρέθηκαν χρηματικά ποσά για τα οποία η 43χρονη υποστηρίζει ότι είναι από αμοιβές πελατών της για να πληρώσει υποχρεώσεις τους.

Το επόμενο διάστημα ο αρμόδιος ανακριτής διαφθοράς αναμένεται να καλέσει σε απολογίες και τους υπόλοιπους εννέα εμπλεκόμενους στην υπόθεση, κυρίως στελέχη της περιφέρειας και του υπουργείου Πολιτισμού.