Το «τραύμα» των ευρωεκλογών δεν λέει να κλείσει για τη Νέα Δημοκρατία με την ένταση στο εσωτερικό της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας να διατηρείται. Ο Μάριος Σαλμάς που είχε υποβάλει αίτημα να συγκληθεί εκτάκτως η ΚΟ της ΝΔ για την αποτίμηση του «δυσμενούς», όπως το χαρακτηρίζει, αποτελέσματος της ευρωκάλπης «ξαναχτύπησε».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων, αλλά και για τις υψηλές χρεώσεις στις διατραπεζικές συναλλαγές δεν δίστασε να ασκήσει εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση. Υποστήριξε ότι «τα επιτόκια δανεισμού στους πολλούς είναι υπερβολικά υψηλότερα από αυτά που είναι μηδενικά των καταθέσεων» και έκανε λόγο για κερδοσκοπία.

Έχοντας απέναντί του τον υφυπουργό Οικονομικών, Χρίστο Δήμα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υποχρεώνει τους πολίτες να κάνουν τις συναλλαγές τους διατραπεζικά. «Εσείς υποχρεώνετε τους πολίτες. Αν υπάρχει κερδοσκοπία υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης», υποστήριξε.

Η απάντηση στον Σαλμά και το «πρέσινγκ» που συνεχίστηκε

Η απάντηση που έλαβε ήρθε από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας με τον Μάριο Σαλμά να μην κρύβει την ενόχλησή του λέγοντας «εγώ ρώτησα την κυβέρνηση όχι τη ΤτΕ».

Ο Χρίστος Δήμας επιχείρησε να απαριθμήσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα δύο ζητήματα. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να του… υπενθυμίσει ότι τις παρεμβάσεις αυτές τις έχει ψηφίσει και ο ίδιος.

Ο Μάριος Σαλμάς χαμήλωσε τους τόνους, επανέλαβε την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση αλλά υπογράμμισε ταυτόχρονα πως «οι πολλοί ζητούν να πάρετε μέτρα. Ο χρόνος τρέχει, η θεωρία είναι καλή και δέχομαι ότι θα τα καταφέρετε, όμως ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει για πολύ».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατία στα τέλη Ιουνίου είχε επίσης καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τους όρους διαγωνισμών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου στα Μουσεία.