Συγκλονίζει η νέα γυναικοκτονία που διαπράχθηκε στη χώρα μας, αυτή τη φορά στην Αμφιλοχία τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/7).

Ο 43χρονος δράστης σκότωσε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, ενώ στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Καθώς περνούν οι ώρες, στο φως έρχονται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για την οικογενειακή τραγωδία και συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συζυγοκτόνος έστησε καρτέρι θανάτου στην 36χρονη, όταν αυτή γυρνούσε στο σπίτι από την εργασία της τα ξημερώματα.

Περιμένοντας την άφιξή της, πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου πάνω στο καπό του αυτοκινήτου της και άρχισε να πυροβολεί. Αφού την τραυμάτισε θανάσιμα, έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.

Νωρίτερα, ο 43χρονος είχε μπει στο σπίτι του θύματος, όπου βρισκόταν η 13χρονη κόρη του κρατώντας την κυνηγετική καραμπίνα. Αμέσως, ζήτησε από το παιδί να πάρει τη μητέρα του τηλέφωνο και να της ζητήσει να πάει εκεί.

Η μικρή φοβούμενη τι θα συμβεί, κάλεσε τη γειτόνισσα και της ζήτησε βοήθεια. Εκείνη έσπευσε στο σημείο, πήρε την 13χρονη στο σπίτι της και κλείδωσε τον 43χρονο στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του. Από εκεί ο άνδρας κάλεσε την 36χρονη και της είπε να γυρίσει στο σπίτι γιατί αλλιώς θα σκότωνε την κόρη τους.

Η γυναίκα θορυβημένη έφτασε στο σπίτι και την ώρα που πάρκαρε είδε τον δράστη να πηδάει από τον πρώτο όροφο στο καπό του αυτοκινήτου. Ο πρώτος πυροβολισμός έπεσε πάνω στο παρμπρίζ και η γυναίκα τραυματίστηκε. Στη συνέχεια, την πλησίασε και από τη θέση του οδηγού που βρισκόταν την εκτέλεσε εν ψυχρώ. Αφού έβαψε τα χέρια του με αίμα, κινήθηκε πίσω από το αυτοκίνητο, έβαλε το όπλο στο κεφάλι του και αυτοκτόνησε.

Όλα έγιναν στις 4:00 τα ξημερώματα, ενώ οι γείτονες -ακούγοντας την φασαρία και τους πυροβολισμούς- είχαν βγει στα μπαλκόνια τους για να δουν τι συμβαίνει.

Είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία

Δύο φορές είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία ο 43χρονος που σκότωσε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του στην Αμφιλοχία.

Ο δράστης, μάλιστα, στην καταγγελία που σημειώθηκε στις 12 Μαΐου οδηγήθηκε στα δικαστήρια, ωστόσο, είχε αθωωθεί. Τη δεύτερη φορά που είχε καταγγελθεί ήταν την Πέμπτη 11 Ιουλίου, μόλις δύο μέρες πριν τη γυναικοκτονία.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ και στις δύο περιπτώσεις είχε προταθεί στο θύμα -που ήταν μητέρα δύο παιδιών- να εγκατασταθεί η εφαρμογή panic button στο κινητό της και η μεταφορά της σε δομή, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, ανευρέθησαν νεκροί στην περιοχή της Αμφιλοχίας 36χρονη γυναίκα και 43χρονος άνδρας, οι οποίοι έφεραν τραύμα από κυνηγετικό όπλο.

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του «panic button».

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης».

Άγρια δολοφονία στην Αμφιλοχία σκότωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε