Συνεχίζονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) και σε άλλα νησιά εκτός από τη Μύκονο για την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, αλλά και για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποιος στο κάδρο.

«Γι’ αυτήν την υπόθεση ήρθε πολύ γρήγορα η σύλληψη του φερόμενου φυσικού αυτουργού. Συνεχίζουμε κι εργαζόμαστε να ενισχύσουμε την κατηγορία και να φτάσουμε στον ηθικό αυτουργό. Ακόμα δεν υπάρχει κάποιος στο κάδρο» διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA.

Μπορεί να μιλάμε για ένα ή περισσότερα πρόσωπα, εξήγησε επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος στο κάδρο: «Ελέγχεται η δραστηριότητα του ανθρώπου αυτού τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή, χωρίς να ελέγχεται κάποια παράνομη δραστηριότητα. Όμως επειδή δεν υπάρχει παρελθόν καταγγελιών, παρά μόνο μία καταγγελία και όχι στο πρόσφατο παρελθόν, πρέπει να ελέγξουμε κάποια πράγματα από την αρχή».

«Δεν θα έλεγα ότι ο εντοπισμός του ηθικού αυτουργού είναι θέμα ημερών γιατί είναι μεγάλος ο όγκος των ψηφιακών πειστηρίων που πρέπει να εξεταστούν και να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα» συμπλήρωσε η ίδια.

Ερωτηθείσα για το αν τα κινητά «μιλάνε», η κ. Δημογλίδου είπε ότι «προσπαθούμε να κάνουμε ανάκτηση δεδομένων και φαντάζομαι πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα για να μπορούμε να δώσουμε στοιχεία και στην Ανάκριση» συμπλήρωσε.

Μαρακάκης για τη μαφία της Μυκόνου

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης σχολίασε ερωτηθείς σχετικά με τη μαφία της Μυκόνου ότι τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί πολύ και αυτό που θεωρεί ότι θα φιλτραριστεί και ίσως οδηγήσει σε αποτελέσματα θα είναι ο έλεγχος και άλλων δολοφονιών που συνδέονται με τη Μύκονο. «Αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αυτά τα εξώφθαλμα όπως η δολοφονία του τοπογράφου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι το τελευταίο αίμα που χύνεται για τα συμφέροντα αυτού του υπέροχου προορισμού, που αποτελεί σημαία για τη χώρα μας. Ωστόσο, αυτό ακριβώς αντεστραμμένο δυστυχώς έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη της μαφίας και σε ένα κύκλωμα το οποίο με γνώμονα τα χρήμα που συνδέεται με τα ακίνητα στη Μύκονο οδηγεί σε αίμα» σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

Και πρόσθεσε: «Επειδή τίποτα δεν μένει κρυφό κάτω από την ήλιο, υπάρχει μία σοβαρή διόρθωση σε ό,τι αφορά όχι τόσο την επισκεψιμότητα αλλά την ενεργοποίηση της αγοράς στις Κυκλάδες, με κύριο θύμα αυτής της διόρθωσης τη Μύκονο».

Η κ. Δημογλίδου διευκρίνισε πάντως ότι η παραγγελία του αρμόδιου εισαγγελέα δεν αφορά μόνο τη Μύκονο, αφορά και άλλα νησιά: «Δεν έχουμε πει ποτέ ότι οι εγκληματικές ομάδες δραστηριοποιούνται μόνο στη Μύκονο. Φυσικά δραστηριοποιούνται και σε άλλα νησιά και έχουν εξιχνιαστεί πολλές περιπτώσεις και σε άλλα νησιά και περιοχές της χώρας».

Σε κάθε περίπτωση, αμφότεροι συμφώνησαν ότι το οργανωμένο έγκλημα που η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εξιχνιάσει μπορεί να επιστρατεύει και ομάδες που είναι «εισαγόμενες».

Αρνείται τα πάντα ο 44χρονος

Ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, μετά την απολογία του την περασμένη Πέμπτη κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές. Το επόμενο διάστημα θα υποδείξει μάρτυρες να καταθέσουν υπέρ του.

Γνωστός ποινικός με το παρατσούκλι «ωραίος Τζορτζ», ο 44χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα που καλύπτει τα χαρακτηριστικά του.

Ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα λέγοντας ότι δεν έχουν βρεθεί ούτε τα δύο όπλα ούτε το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκαν αλλά ούτε και χρήματα στους λογαριασμούς του, ενώ την πυρίτιδα στη ζώνη του την απέδωσε σε ασκήσεις σκοποβολής.