Την αδυναμία των Αρχών και την αποτυχία των κυβερνητικών μέτρων για την οπαδική βία ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα άγρια επεισόδια με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και συγκεκριμένα στην είσοδο της Θύρας 13 μεταξύ των οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού».

Η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Δείτε εικόνες μετά τα επεισόδια

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Σφαίρες, καδρόνια και αίματα

Για άγνωστους λόγους μέχρι τώρα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκρούστηκαν μεταξύ τους με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου όταν τουλάχιστον ένα άτομο έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά.

Στο σημείο όπως φαίνεται και στις σχετικές εικόνες εντοπίστηκε τουλάχιστον μία σφαίρα και καδρόνια, ενώ όποιος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο έβλεπε παντού αίματα στο πεζοδρόμιο που έγινε η συμπλοκή.

Από τα άγρια επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρία άτομα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας 38χρονος δέχθηκε σφαίρα στο αριστερό πόδι και ένας 22χρονος έφερε εκδορές από μαχαίρι στην κοιλιά και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου. Επίσης τραυματίστηκε στο χέρι και ένας 25χρονος από άγριο ξυλοδαρμό και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.

Γνώριμοι των Αρχών

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έγιναν συνολικά 72 προσαγωγές. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και κυρίως το άτομο που οπλοφορούσε ενώ θα έμπαινε μέσα στο γήπεδο για να παρακολουθήσει έναν φιλικό αγώνα της ομάδας του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αρκετοί από τους προσαχθέντες αλλά και από τους τραυματίες είναι γνώριμοι των Αρχών, αφού έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα και οπαδική βία.

Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών βαρύνονται με σοβαρά ποινική αδικήματα.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ήδη σχηματίζονται δικογραφίες για αρκετούς από τους προσαχθέντες.

Για την ώρα οι έρευνες επικεντρώνονται στις διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί και άλλα επεισόδια ακόμα και απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ φέρεται να εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών και άλλες υποθέσεις.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία είναι ότι οι δράστες δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να λύσουν τις διαφορές ακόμα και με όπλα,  στην είσοδο του γηπέδου την πρώτη ημέρα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση προκειμένου, υποτίθεται να κρατήσει μακριά από τα γήπεδα τα εγκληματικά στοιχεία.

Έρευνα σε υψηλότερο επίπεδο

Από την ΕΛ.ΑΣ. το συγκεκριμένο επεισόδιο αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρό και δεν αποκλείεται να δρομολογήσει εξελίξεις όσον αφορά τις έρευνες για την οπαδική βία σε ευρύτερο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν εμπλακεί σε αρκετά περιστατικά οπαδικής βίας, όπως συνέβη πρόσφατα στο Καματερό, ενώ οργανωμένοι οπαδοί των «πρασίνων» είχαν λάβει μέρος και στο «ντου» των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και είχε χάσει τη ζωή του ο Μιχάλης Κατσουρής.