Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών με τη συμμετοχή δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας και φαίνεται να είχε αρχηγό του τη σκληρή στις «διαπραγματεύσεις» Νάνσυ.

Επτά άτομα έχουν πάρει τον δρόμο για τις φυλακές μετά τις απολογίες των 14 που συνελήφθησαν. Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν η διαβόητη 43χρονη Νάνσυ, ο 64χρονος, φερόμενος συναρχηγός του κυκλώματος, ο αδελφός της 43χρονης και τέσσερις υπάλληλοι υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και του υπουργείου Πολιτισμού.

Η Νάνσυ μπορεί να παραδέχθηκε πως αναλάμβανε να βοηθήσει επιχειρηματίες να διευθετήσουν και να διεκπεραιώσουν εκκρεμότητες με δημόσιες υπηρεσίες, σημειώνοντας πως κανείς εξ αυτών δεν έχει στραφεί εναντίον της, αλλά αρνήθηκε ότι είναι αρχηγός κυκλώματος εκβιαστών, χωρίς να πείσει τις δικαστικές αρχές.

«Μπορεί να βρεθούν κι άλλα πρόσωπα»

Στο  «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε για την υπόθεση ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας. «Είχαμε τους εκβιαστές της νύχτας τώρα αποκτήσαμε και τους εκβιαστές της ημέρας. Οι μπράβοι της νύχτας έγιναν και μπράβοι της ημέρας. Η δράση τους φαίνεται πως ήταν γνωστή και η σύλληψή τους αναμενόμενη. Τον τελευταίο χρόνο η δράση τους είχε ξεφύγει και ήταν θέμα χρόνου πια η σύλληψη και η εξάρθρωση της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης. Είναι σαφές ότι υπήρχε μία ανοχή όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε αρχικά.

Ο κ. Γλύκας συμπλήρωσε: «Σε σοβαρές υποθέσεις εκβιάσεων, δεν μιλάει κανείς και καταλήγουν τα δικαστήρια σε ενοχή μόνο από τις τηλεφωνικές συνομιλίες. Δεν μιλούν, από φόβο. Εδώ φαίνεται ότι είναι πιο ήπια τα πράγματα. Υπάρχει και αποδεικτικό υλικό. Έχει ενδιαφέρον για τη συνέχεια, γιατί μπορεί η ανάκριση να φτάσει και σε άλλα πρόσωπα που μπορεί να υπήρχαν. Αυτή την στιγμή έχουμε προφυλακίσεις, απολογήθηκαν 14 και αναμένονται άλλοι 9 τουλάχιστον. Βέβαια όποιος πήγε φυλακή δεν σημαίνει ότι είναι και ένοχος, σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας. Θα κληθούν για κατάθεση και οι καταστηματάρχες και οφείλουν να μιλήσουν για όλα».

Η Νάνσυ δεν έκανε… σκόντο

Στην ογκωδέστατη δικογραφία η Νάνσυ όχι μόνο δεν παρουσιάζεται ως απλός μεσολαβητής αλλά ως αυτή που ζητούσε τα περισσότερα χρήματα, δημιουργώντας την αίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να την αγγίξει.

Οι διάλογοι που έχουν έρθει στη δημοσιότητα είναι χαρακτηριστικοί:

Επιχειρηματίας: Ωραία, πόσο κοστίζει αυτό, ρε Νάνσυ; Χίλια ευρώ πάλι;

Νάνσυ: Κάπου εκεί θα είναι αλλά κάτσε λίγο να μου το πούνε.

Επιχειρηματίας: Ρε Νάνσυ, ό,τι μου λες είναι χίλια ευρώ, ρε.

Νάνσυ: Άκου εάν θες, βρες κάποιον να στο κάνει με εκατό ευρώ.

Η Νάνσυ όχι μόνο δεν έκανε… σκόντο, αλλά απειλούσε ευθέως με κλείσιμο καταστημάτων. Ο διάλογός της με αλλοδαπό καταστηματάρχη είναι αποκαλυπτικός:

Νάνσυ: Ενοχλήθηκα πάρα πολύ με τη συμπεριφορά σου που δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε. Εκνευρίστηκαν πάρα πολύ να ξέρεις.

Ιδιοκτήτης καταστήματος: Οκέι…

Νάνσυ: Σου έχουν στείλει χαρτί που σου λέει άμεση συμμόρφωση για κυρώσεις. Λένε στον δήμο ότι εισηγούνται κυρώσεις… Το χαρτί το έχουν γράψει ήδη και θα φύγει από την Υγειονομική για να σε κλείσει ο δήμος.

Ιδιοκτήτης καταστήματος: Αυτό κάνουν;

Νάνσυ: Κλείσε το έγγραφο λέω να μην μείνει ανοιχτό.

Ιδιοκτήτης καταστήματος: Πως θα το κάνω αυτό;

Νάνσυ: Με τον τρόπο που σου είπα.

Ιδιοκτήτης καταστήματος: Τι να κάνω; Καινούργιο μαγαζί τώρα, εγώ είμαι «μέσα» αυτή τη στιγμή… Αυτό είναι απρόβλεπτο να πάω να δανειστώ τώρα για να πληρώσω του άλλους;

Νάνσυ: Για να πληρώσεις εμένα θα λέμε, εντάξει;

Ιδιοκτήτης καταστήματος: Α κατάλαβα, ναι…

Νάνσυ: Δεν νομίζω να έχεις καλά ξεμπερδέματα πάντως.