Θρηνεί η Πιερία από τον τραγικό θάνατο της 44χρονης Γεωργίας που έχασε τη ζωή της αναπάντεχα, όταν καταπλακώθηκε από κλαδί πλατάνου, ενώ καθόταν σε υπαίθρια καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα στο Λιτόχωρο, το βράδυ της Παρασκευής (12/07).

Αυτό όμως που κάνει ακόμη πιο τραγική την όλη υπόθεση είναι ότι όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια του στρατιωτικού σύζυγού της και της ανιψιάς της, οι οποίοι την είδαν να σκοτώνεται ακαριαία από το κλαδί που έσπασε και έπεσε πάνω της.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που 10 άτομα από τους θαμώνες προσπαθούσαν να σηκώσουν το κλαδί, ενώ άλλοι επιχειρούσαν να της κάνουν ΚΑΡΠΑ, με τον σύζυγό της να της κρατά σφιχτά το χέρι. Δυστυχώς, η 44χρονη Γεωργία, η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών, τραυματίστηκε θανάσιμα. Η Γεωργία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

YouTube video player

Σοκάρουν οι μαρτυρίες – Παρά τρίχα γλίτωσε ο σύζυγός της

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή, αυτόπτη μάρτυρα: «(…) Εγώ καθόμουν με πλάτη 4-5 μέτρα μακριά και ακούσαμε ένα κρακ-κρακ, κάτι σαν κεραυνός να πέφτει. Φανταστείτε αυτό είναι ένα κλαδί που ζυγίζει πάνω από 700 κιλά, σαν να έπεσε βόμβα. Έπεσε από τα 10 μέτρα ύψος, είναι πολύ ψηλό το πλατάνι. Έσκασε κάτω, σηκώθηκε σκόνη, κλείσαν τα φώτα. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε. Φώναξε ο σύζυγος κοπέλα κάτω από το κλαδί. Πήγαμε όλλοι το σηκώσαμε, την απεγκλωβίσαμε και μετά από κάποια λεπτά έχασε τον παλμό της».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι: «Ήταν ένα πραγματικό σοκ. Ξαφνικά ακούσαμε έναν θόρυβο και μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε ένας πανικός», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ -κατά πληροφορίες- ο σύζυγός της γλίτωσε την τελευταία στιγμή καθώς το κλαδί πέρασε ξυστά από δίπλα του.

Τραγική φιγούρα ο άνδρας της που στεκόταν δίπλα και της κρατούσε το χέρι μέχρι να την απεγκλωβίσουν.

«Σπεύσαμε όλοι και εγώ. Είμαι τραυματισμένος, γεμάτος γρατζουνιές. Ήταν ένα τεράστιο κομμάτι παιδιά. Δεν ήταν κλαδί, ήταν ένα κομμάτι του κορμού που έπεσε πάνω στον κόσμο. (…) Κάποιοι γονείς εγκλωβίστηκαν αλλά ευτυχώς είχαν προλάβει και τράβηξαν τα παιδιά στην άκρη. Εμείς απλά τους βοηθήσαμε να βγουν από τα παρακλάδια του κορμού που είχε πέσει. Είχε πέσει σχεδόν στο κέντρο και τα παρακλάδια πλάκωσαν και τους υπόλοιπους», είπε ο δημοσιογράφος Ευριπίδης Στάμος.

Τραγική ειρωνεία ότι η αδικοχαμένη Γεωργία πριν λίγες ημέρες είχε χάσει τη νύφη της και ήταν εκείνη που πρόσεχε την ανήλικη ανιψιά της. Δυστυχώς όμως η ανήλικη εκτός από την απώλεια της μητέρας της που είχε να διαχειριστεί, είδε την θεία της να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της.

Γιατί έσπασε το κλαδί

Το σημείο που έγινε η τραγωδία είναι γεμάτο με πλατάνια και αρκετός κόσμος απολαμβάνει την δροσιά και τη σκιά τους, στα καταστήματα της περιοχής.

Η ΕΛΑΣ και το δασαρχείο πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας, οι οποίοι διαπίστωσαν πως ο πλάτανος δεν είχε κάποια αρρώστια που ενδεχομένως θα δικαιολογούσε και την πτώση του κλαδιού.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της κοινότητας Λιτοχώρου Πιερίας, Ευστράτιος Κυριακάκης δήλωσε ότι: «Τα πλατάνια στο συγκεκριμένο σημείο αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και τώρα σκεφτόμαστε τι μέτρα θα πάρουμε για να μην ξανά θρηνήσουμε άλλο θύμα. Ήταν η άτυχη στιγμή να βρεθεί η συγκεκριμένη. Από εβδομάδα σε συνεργασία με την διεύθυνση δασών, θα μας υποδείξουν αυτοί ποια χρήζουν κλαδέματα, να τα κλαδέψουμε»(…) Διαπιστώθηκε ότι το δέντρο δεν είχε πρόβλημα από πλευράς ξηρασίας η από πλευράς εσωτερικής διάβρωσης. Ήταν κατάγερο και οι δασολόγοι κατέληξαν ότι οφείλεται η πτώση αποκλειστικά μόνο στο ότι ο συγκεκριμένος κλάδος ήταν υπέρβαρος. Επειδή από κάτω περνάνε πολλά νερά του Ενιπέα».

Για το θανατηφόρο συμβάν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ την ίδια ώρα το Α.Τ. Δίον Ολύμπου διεξάγει προανάκριση για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Σημειώνεται πως, η καφετέρια όπου έγινε το μοιραίο καθώς και τα υπόλοιπα καταστήματα στο σημείο, θα παραμείνουν κλειστά ως τη Δευτέρα σε ένδειξη πένθους.

Ποια ήταν η 44χρονη Γεωργία

Η είδηση της απώλειάς της βύθισε στο πένθος την οικογένεια της και την τοπική κοινωνία.

Η άτυχη γυναίκα καταγόταν από την Καρδίτσα και εργαζόταν στο Λιτόχωρο καθώς ο σύζυγός της υπηρετούσε εκεί ως στρατιωτικός.

Πιο συγκεκριμένα, είχε μετακομίσει στην περιοχή με τον σύζυγό της λόγω της μετάθεσής του σε στρατιωτική μονάδα της περιοχής (Επαγγελματίας Οπλίτης του Στρατού Ξηράς) και το τελευταίο διάστημα ζούσαν εκεί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, η 44χρονη είχε χάσει τη νύφη της και πρόσεχε την ανιψιά της που ήταν μαζί της, την ώρα της τραγωδίας.

Το βράδυ της Παρασκευής είχαν βγει μαζί με την ανιψιά τους για ένα ποτό σε κατάστημα που βρίσκεται στο φαράγγι του Ενιπέα και εκεί σημειώθηκε το δυστύχημα.

Αύριο η κηδεία της αδικοχαμένης Γεωργίας

Η κηδεία της άτυχης Γεωργίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, και ώρα 19.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Κοινότητας Καλλιφωνίου Καρδίτσας.