Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για την άγρια δολοφονία της 36χρονης από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Αμφιλοχία.

Όπως έγινε γνωστό η 36χρονη μιλούσε με την Αστυνομία αναφέροντας ότι την απειλεί ο 43χρονος όταν ξαφνικά κόπηκε η γραμμή.

Από την 36χρονη ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα έγινε προσπάθεια επικοινωνίας και πάλι αλλά το τηλέφωνο δεν απαντούσε.

Εικάζεται ότι ο 43χρονος πρόλαβε την άτυχη γυναίκα πριν αυτή δώσει όλα τα στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ. και το σημείο στο οποίο βρισκόταν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής «το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.

Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.

Εντόπισαν τη διεύθυνση στην Αμφιλοχία

Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους».

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα η η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού. Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο».

Οι καταγγελίες

Δύο φορές είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία ο 43χρονος που σκότωσε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του στην Αμφιλοχία.

Ο δράστης, μάλιστα, στην καταγγελία που σημειώθηκε στις 12 Μαΐου οδηγήθηκε στα δικαστήρια, ωστόσο, είχε αθωωθεί.

Η δεύτερη καταγγελία έγινε περασμένη Πέμπτη 11 Ιουλίου, μόλις δύο μέρες πριν τη γυναικοκτονία. Ο 43χρονος είχε χτυπήσει και πάλι την γυναίκα.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ και στις δύο περιπτώσεις είχε προταθεί στο θύμα -που ήταν μητέρα δύο παιδιών- να εγκατασταθεί η εφαρμογή panic button στο κινητό της και η μεταφορά της σε δομή, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε.

Του επέστρεψαν το όπλο

Ερωτήματα προκύπτουν και για το γεγονός ότι ο δράστης είχε την καραμπίνα παρά το γεγονός ότι με τον νέο νόμο θα έπρεπε να του αφαιρεθεί μετά την πρώτη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Την 12 Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του».