Τον Φειδία Παναγιώτου, τον 24χρονο Κύπριο influencer που εκλέχθηκε ευρωβουλευτής στις 9 Ιουνίου, επικροτεί ο Έλον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του X προχώρησε σε δύο αναρτήσεις στον λογαριασμό του, στις οποίες συμφωνεί με τον Φειδία Παναγιώτου και τον στηρίζει.

Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ αναδημοσίευσε ένα βίντεο του Κύπριου ευρωβουλευτή, στο οποίο αναλύει την υποψηφιότητα της Ούρσουλας Φον ντερ Λάιε, για την επανεκλογή της στη θέση της προέδρου της Κομισιόν.

Ο Φειδίας ανακοινώνει πως αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία δημοσκόπηση, για το εάν θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ ή κατά της επανεκλογής της.

Ο Έλον Μασκ έκανε «share» το βίντεο του 24χρονου και έγραψε: «Ο Φειδίας έχει δίκιο. Είναι πολύ σημαντική απόφαση».

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο Μασκ είχε πραγματοποιήσει μια ακόμα ανάρτηση σχετική με τον Φειδία Παναγιώτου.

Συγκεκριμένα, είχε μοιραστεί ένα βίντεο το οποίο ήταν αφιερωμένο στην εκλογή του 24χρονου youtuber, γράφοντας: «Συγχαρητήρια!».

«Σου αξίζουν τα εύσημα, είσαι μεγάλη έμπνευση» σχολίασε κάτω από την ανάρτηση του Έλον Μασκ ο Φειδίας.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής ανέβασε και βίντεο, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή του Μασκ ως «το ωραιότερο δώρο» και εισπράττοντας την στήριξη του επιχειρηματία ως «promote στην Κύπρο»…

Καλό θα είναι, πάντως, να μην παίρνει και πολύ στα σοβαρά την «στήριξη» του Έλον Μασκ ο 24χρονος youtuber, αν κρίνει κανείς τις αλλοπρόσαλλες αναρτήσεις του, κατά διαστήματα, τις οποίες καμιά φορά βασίζει και σε fake news, όπως έγινε όταν έγραφε για τη δήθεν «πληθυσμιακή κατάρρευση» στην Ελλάδα.