Ακυρώνονται τα πλάνα όσων σχεδίαζαν αποδράσεις για μια «ανάσα» δροσιάς στη δημοφιλή παραλία Αμίτσα της Εύβοιας, ύστερα από εντολή του Δήμου.

Ο λόγος για τον οποίο κλείνει είναι, διότι το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουλίου εντοπίστηκαν βλήματα πολέμου και άμεσα σήμανε συναγερμός στις Αρχές για την άφιξη πυροτεχνουργών που θα εξουδετερώσουν τα βλήματα, καθώς και την ανακοίνωση προς τους πολίτες για απαγόρευση πρόσβασης σε αυτήν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το evima.gr, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης δήλωσε ότι μετά από καθαρισμό της παραλίας από τα συνεργεία του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης, Αγίας Άννας βρέθηκαν στην παραλία πέντε βλήματα πολέμου.

Συναγερμός στις Αρχές

Στο σημείο κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του στρατού προκειμένου να ελέγξουν την παραλία. Την περιοχή απέκλεισε εγκαίρως η Αστυνομία και ήδη έχει λάβει ενημέρωση η ειδική ομάδα πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού για τη μεταφορά των πυρομαχικών ή την επιτόπου απενεργοποίησή τους.

Την ίδια ώρα, εκδόθηκε ανακοίνωση από τον Δήμο σύμφωνα με την οποία η παραλία θα παραμείνει κλειστή για το κοινό μέχρι νεοτέρας.

«Μηχάνημα που καθάριζε την παραλία εντόπισε τα βλήματα. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που ήρθε στο χώρο και κάλεσε τους πυροτεχνουργούς. Φυσικά, η παραλία έκλεισε και απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε χρήση της», δήλωσε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Καντζούρας.