Ακου Δούκας. Λοιπόν, για να μη μακρηγορούμε εγώ αυτόν τον κύριο, δεν μου γεμίζει το μάτι. Το λέω έτσι ασύντακτα και φάτσα φόρα για να εκφράσω και γραπτώς την ταραχή μου εν τω άμα και μόνο της εκφοράς του ονόματός του. Ακου Δούκας! Ορίστε έβαλα μέχρι και θαυμαστικό με το οποίο αυτό σημείο στίξεως έχουμε μαλώσει εδώ και πολλά χρόνια. Εν αντιθέσει με την άνω τελεία που λατρεύω και δεν τη βρίσκω σε κανένα πληκτρολόγιο.  Την ακούω όμως καθημερινά να εκφέρεται από διάφορους τηλεοπτικούς-ές του στυλ «εδώ βάζουμε μια άνω τελεία και επιστρέφουμε». Ε, βάλτε την ντε, να τη δω πού τη βάζετε να την τοποθετήσω κι εγώ, που ελλείψει αυτής γεμίζω το κείμενο με κόμματα ων ουκ έστιν αριθμός.

Και για να επανέλθουμε σ’ αυτόν τον κύριο, δεν πρόλαβε να καθίσει στην καρέκλα του δημάρχου, την οποία χαρακτήρισε και πολύ αναπαυτική, μάλιστα, δείτε την εκπομπή του κύριου Χατζηνικολάου αν δεν με πιστεύετε, επειδή φαίνεται πολύ  αναπαύθηκε (στις δάφνες του) δεν ξέρω ποια μύγα τον τσίμπησε τινάχτηκε απάνω κι έπιασε να τρέξει να πιάσει και την πολυθρόνα του ΠΑΣΟΚ, που είναι φαίνεται ακόμα αναπαυτικότερη.

Κοίτα να δεις αυτός ο άνθρωπος ακόμα δεν βγήκε στη σκηνή, θέλει και την πλατεία θέλει και τον εξώστη, θέλει και τη γαλαρία.  Πολύ ταχύπλοος απεδείχθη ο άγνωστος της περσινής μέρας.

Οσον αφορά στην κυρία Νάνσυ δεν έχει κανένα ρόλο σ’ αυτό το σημείωμα, αλλά μου άρεσε τόσο πολύ για τίτλος η Μαντάμ. Μέχρι που διαβάζω τώρα, αυτή τη στιγμή, ότι για το θέμα της σπείρας των εκβιαστών… «ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν δημοτικοί αστυνομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του δήμου ένας εκ των οποίων σε πολύ υψηλή θέση». Ευτυχώς όχι αιρετός. Είναι χρόνια σ’ αυτό το πόστο. Αλλά δεν είναι πρόβλημα και για τον τελευταίο χρονικά δήμαρχο; Εχει καιρό να ασχοληθεί με το θέμα ο Δούκας των Αθηνών ή θα τρέχει σε προεκλογικές περιοδείες να μοιράζει χαιρετούρες και να βγάζει σέλφι;

Ο πρώην, κύριος Μπακογιάννης – τι έχει περάσει κι αυτός ο Δήμος Βαγγελίστρα μου – του το έθεσε καθαρά:

«…Η Αθήνα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα… Απαιτεί  όλο το “είναι”, όχι μόνο του δημάρχου, αλλά και των αντιδημάρχων. Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας, και μέχρι και την κάλπη την εσωκομματική… να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας σε όποιον αναπληρωτή αντιδήμαρχο επιλέξετε. Κι εσείς θα παραμείνετε δήμαρχος, αλλά και ο Δήμος θα συνεχίζει να δουλεύει». Η απάντηση από τον νυν δήμαρχο και μέλλοντα να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ υπήρξε άμεση και αποστομωτική:

«Εμείς δεν κάνουμε “περιπάτους” με τα γνωστά αποτελέσματα κύριου Μπακογιάννη». Αρατα κούρατα κουκιά μαγειρεμένα.

Πείτε ότι θέλετε για μένα, αλλά μόλις βλέπω την εικόνα του δημάρχου σας  τυπωμένη – ή ακόμα χειρότερα και εν κινήσει – ο νους μου πάει, από μόνος του σας βεβαιώ στον (ο Θεός να με συγχωρέσει, μαζί με τη Σαπφώ και τον Αλκαίο) στον Σεφέρη όταν γράφει:

«Ο άνθρωπος που είδα σήμερα καθισμένος σ’ ένα φόντο με πιτσούνια και με λουλούδια δέχουνταν το χέρι του γερο-φωτογράφου να του στρώνει τις ρυτίδες που είχαν αφήσει στο πρόσωπό του όλα τα πετεινά τ’ ουρανού».

Και για να το ελαφρύνουμε λιγάκι…

Δεν ξέρω τι θα κάνετε με τον κύριο Ανδρουλάκη αλλά…

κύριε Δούκα πέστε αλεύρι… η Διαμαντοπούλου σας γυρεύει.

Χαιρετώ.