Τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία της συζύγου του και των δύο παιδιών του, ο σχολιαστής αγώνων του BBC, Tζον Χαντ, έκανε την πρώτη του δήλωση εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον κόσμο για τα μηνύματα και την υποστήριξή του.

«Η συντριβή που αισθανόμαστε δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια» αναφέρει ο Τζον Χαντ στην ανακοίνωση που εξέδωσε με την επιζήσασα κόρη του, Έιμι.

Και συνεχίζει: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τα ευγενικά του μηνύματα και για την υποστήριξη που έχουμε λάβει τις τελευταίες ημέρες. Αυτά τα μηνύματα μας προσέφεραν μεγάλη παρηγοριά και είμαστε πολύ ευγνώμονες».

Επίσης, ο παρουσιαστής και η νεαρή κοπέλα που έχασε τη μητέρα και τις δύο αδελφές της ζητούν να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα των ίδιων αλλά και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν ψυχολογικά αυτό που συνέβη και να «ξεκινήσει η διαδικασία του πένθους».

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για εμάς και χρειαζόμαστε χρόνο και χώρο για να συμβιβαστούμε με αυτό που συνέβη και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του πένθους. Ενώ αυτό συμβαίνει, θα θέλαμε να ζητήσουμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική μας ζωή και η ιδιωτική ζωή της ευρύτερης οικογένειας και των συγγενών μας αυτή τη στιγμή. Σας ευχαριστούμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η 61χρονη Κάρολ, η 25χρονη Λουίζ και η 28χρονη Χάνα βρέθηκαν θανάσιμα τραυματισμένες το βράδυ της Τρίτης (9/7) στο σπίτι τους από τον ίδιο τον Tζον Χαντ.

Ο δράστης, που φέρεται να τις σκότωσε με βαλλίστρα, συνελήφθη έπειτα από ανθρωποκυνηγητό σχεδόν 24 ωρών σε νεκροταφείο στην περιοχή του Enfield και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα στο στήθος, ενώ χρειάστηκε να κάνει και χειρουργείο.

Ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ, εργαζόταν, σύμφωνα με το Sky News, ως security. Το 2022 υπηρέτησε για έναν χρόνο στον βρετανικό στρατό, όμως παραιτήθηκε επειδή δεν εντυπωσίασε τους ανωτέρους του.

Γυναίκα που μεγάλωσε μαζί του στο Enfield ισχρίζεται ότι «πάντα έμοιαζε φυσιολογικός και καλό παιδί. Δεν είχε δώσει ποτέ σημάδια ότι είναι περίεργος ή επιθετικός».

Όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά Μέσα, ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο 30χρονος Μπράντλει Κλίφορντ, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, εδώ και έξι χρόνια, για τη δολοφονία ενός 18χρονου.

Το κίνητρο του 26χρονου, που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας και τους πήρε τόσο βάρβαρα τη ζωή, παραμένει άγνωστο. Πάντως, πληροφορίες τον θέλουν να είχε σχέση με την 25χρονη Λουίζ, η οποία εμφανίζεται να είχε χωρίσει επεισοδιακά μαζί του.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Ρομπ Χολ, δήλωσε ότι η έρευνα για το τριπλό φονικό που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία προχωρά με με γρήγορους ρυθμούς.

Μπορεί να κράτησε για ώρες ομήρους τις γυναίκες πριν τις σκοτώσει

Εν τω μεταξύ, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, οι τρεις γυναίκες μπορεί να κρατήθηκαν όμηροι για ώρες πριν τον θάνατό τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι Αρχές πιστεύουν ότι ο 26χρονος βρισκόταν στην περιοχή όπου διέμεναν τα θύματά του για περίπου επτά ώρες πριν διαπράξει τους φόνους. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσο χρόνο ακριβώς πέρασε μέσα στο σπίτι των τριών γυναικών πριν τις σκοτώσει.

Ερευνητές μιλούν με γείτονες της οικογένειας και εξεταζουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω σπιτιών προκειμένου να συνθέσουν το παζλ των τελευταίων ωρών της Κάρολ, της Χάνα και της Λουίζ, τα άψυχα σώματα των οποίων έφεραν σημάδια δεσίματος.

«Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση και είμαστε αποφασισμένοι να διαλευκάνουμε όλες τις συνθήκες για τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνο το βράδυ και τα γεγονότα που ακολούθησαν αυτήν την τραγωδία», επεσήμανε ο Ρομπ Χαολ.

Αστυνομικές πηγές είπαν στον Guardian ότι τα σημάδια που βρέθηκαν στους καρπούς και τα πόδια των τριών νεκρών γυναικών δείχνουν ότι κάποια στιγμή ο δράστης τις είχε ακινητοποιήσει δένοντάς τις.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, φαίνεται ο δράστης να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος μετά την τριπλή δολοφονία, κουβαλώντας ένα μεγάλο αντικείμενο , μάλλον τη βαλλίστρα, τυλιγμένο με ένα λευκό σεντόνι.