Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν ύποπτο για την υπόθεση με τα ανθρώπινα λείψανα που εντοπίστηκαν σε δύο βαλίτσες, στην Κρεμαστή Γέφυρα Κλίφτον του Μπρίστολ. Η σύλληψη δεν σχετίζεται με τον ίδιο άνδρα που αναζητείται από την αστυνομία μετά τη δημοσιοποίηση μιας φωτογραφίας την Πέμπτη.

Πρόκειται για έναν 36χρονο που συνέλαβε η αστυνομία στο Μπρίστολ και θα τον μεταγάγει για ανάκριση στο Λονδίνο αργότερα σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Ένας άνδρας, ηλικίας 36 ετών, συνελήφθη σε μια διεύθυνση στο Γκρίνουιτς νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Έχει τεθεί υπό κράτηση όπου και παραμένει. Δεν πρόκειται για τον ίδιο άνδρα για τον οποίο έχουμε απευθύνει έκκληση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό μετά το μακάβριο εύρημα στη γέφυρα του Μπρίστολ.

Γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι τοπικές αρχές ενημερώθηκαν ότι ένας άνδρας συμπεριφερόταν ύποπτα κοντά στη γέφυρα, όμως όταν έφτασαν εκεί τα περιπολικά, είχε φύγει αφήνοντας πίσω του δύο βαλίτσες.

Δύο άνδρες τα θύματα

Τα ανθρώπινα λείψανα ανήκαν σε δύο ενήλικους άνδρες, ενώ τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο ύποπτος ταξίδεψε την Τετάρτη από τη βρετανική πρωτεύουσα μέχρι το Μπρίστολ και στη συνέχεια πήρε ταξί για να πάει στη γέφυρα.

Η μία νεκροψία δεν έδωσε σαφές αποτέλεσμα, ενώ η δεύτερη βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία. Κανένα από τα δύο θύματα δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα.

Η Βικς Χέιγουορντ Μέλεν, η οποία ασκεί καθήκοντα επιθεωρήτριας της αστυνομίας στο Μπρίστολ, επιβεβαίωσε ότι η ιατροδικαστική εξέταση στα λείψανα συνεχίζεται. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί επισήμως και προτεραιότητά μας είναι να εντοπίσουμε και να μιλήσουμε σε συγγενείς τους», τόνισε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, ένας Αμερικανός τουρίστας και η σύζυγός του περίμεναν για ταξί κοντά στη γέφυρα του Μπρίστολ όταν είδαν δύο άνδρες να προσπαθούν να κουβαλήσουν βαλίτσες που έδειχναν βαριές.

Το ζευγάρι είπε ότι μια περαστική σταμάτησε για να τους βοηθήσει και, διαπιστώνοντας πόσο βαριές ήταν, τους ρώτησε: «Τι έχουν μέσα; Πτώματα;».