Ακόμη και οι πιο αλύγιστοι συναισθηματικά δεν θα μπορούσαν να μην ραγίσουν από τα λόγια …καρδιάς του Λιούις Χάμιλτον, που την προηγούμενη Κυριακή έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη δεν έχει κρεμάσει τα παπούτσια του και ότι το σπίτι του ( η Mercedes) τον στηρίζει στην Δύση της καριέρα του, λίγο πριν μετακομίσει για το Μαρανέλο και τα κόκκινα άλογα που τον περιμένουν να τα δαμάσει.

Ο 39χρονος πιλότος, παραδίδοντας ένα ακόμη μάθημα ήθους,  υπενθύμισε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μάθεις να σηκώνεσαι, ακόμη και όταν βρίσκεσαι στον πάτο του βαρελιού.  «Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω! Από το 2021, κάθε μέρα σηκωνόμουν, προσπαθούσα να παλέψω, να προπονηθώ, να συγκεντρωθώ και να δουλέψω, όσο πιο σκληρά μπορώ, με αυτή την απίστευτη ομάδα. Αυτός είναι ο τελευταίος μου αγώνας, εδώ στο Grand Prix της Βρετανίας με αυτήν την ομάδα. Το σημαντικό είναι πώς συνεχίζεις να σηκώνεσαι και πρέπει να συνεχίσεις να σκάβεις βαθιά, ακόμα και όταν νιώθεις ότι βρίσκεσαι στον πάτο του βαρελιού.» ανέφερε λίγο μετά τη μεγάλη του νίκη στο «σπίτι» του, τη Μεγάλη Βρετανία, εκεί όπου έμαθε να «χορεύει» τα μονοθέσια και να χτίζει τα πρώτα βήματα της καριέρα του  από το μηδέν ως ο πρώτος μαύρος πιλότος της F1.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, μετά από μια μεγάλη περίοδο απουσίας από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μια απουσία που διήρκησε 945 ημέρες, από το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, το 2021. Όσον αφορά τη Mercedes, η προ μιας εβδομάδας νίκη του Χάμιλτον ήταν η  127η νίκη και 2η συνεχόμενη, κάτι που δεν είχε καταφέρει η ομάδα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

 Λίγους μήνες πριν πατήσει τα 40 και ενώ ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για μια νέα καριέρα στη Ferrari, ομάδα που θα πρέπει να περάσουν όλοι οι οδηγοί της Formula1 αν θέλουν να λένε ότι έχουν ολοκληρώσει την καριέρα του στο μηχανοκίνητο σπορ, ο Χάμιλτον έχει επιτύχει μια σειρά από συναρπαστικά ρεκόρ. Το πρώτο και πιο σημαντικό ότι έχει ισοφαρίσει τα επτά πρωταθλήματα του Μίκαελ Σουμάχερ. Αν μάλιστα, ταχθούμε με την πλευρά αυτών που λένε ότι το 2021 του «κλάπηκε» ένας ακόμη τίτλος, τότε ο Χάμιλτον είναι ο πρωταθλητής των πρωταθλητών της καρδιάς μας!

Έχει συλλέξει τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των οδηγών της F1. Έχει ανέβει 104 φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ρεκόρ που προς το παρόν δεν απειλείται. Μοναδικός διεκδικητής είναι ο Μαξ Φερστάπεν που έχει σήμερα, 61 νίκες, αλλά απέχει αρκετά από τον βρετανό πιλότο. Όσες νίκες έχει κατακτήσει άλλες τόσες έχει κερδίσει στις pole position. Έχει κλειδώσει και το ρεκόρ και τις περισσότερες συμμετοχές στο πόντιουμ τον νικητών με 199 παρουσίες.  Επίσης έχει συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς: 4.749,5 βαθμούς.

Και όλα αυτά μέσα σε 18 χρόνια καριέρα στις πίστες της Formula1. Επίσης, ο  Χάμιλτον πέτυχε και τις περισσότερες νίκες στο ίδιο γκραν πρι: Εννιά  νίκες στο Σίλβερστον, προσπερνώντας τις οκτώ του Μίκαελ Σουμάχερ στο Μάνι-Κουρ, στη Γαλλία.

 Στην πληθωρική γκάμα των ρεκόρ περιλαμβάνονται και άλλα δύο που του υπενθυμίζουν ότι είναι πλέον …παππούς. Κατάφερε να κερδίσει – κάτι που δεν το έχει πετύχει άλλος οδηγός στη Formula1 – να κερδίσει αγώνα της F1 μετά το 300ο του γκραν πρι, με τον Χάμιλτον να το πετυχαίνει αυτό στον 344ο αγώνα του.  Τέλος σε ηλικία 39 ετών και 182 ημέρων είναι ο γηραιότερος πιλότος που πετυχαίνει νίκη στον 21ο αιώνα. Πάντως, το ρεκόρ όλων των αιώνων το έχει ο  Νίκο Φαρίνα που κέρδισε γκραν πρι σε ηλικία 43 ετών και 308 ημερών έχοντας πίσω του τον  Χουάν Μανουέλ Φάντζιο που κέρδισε τον πέμπτο του τίτλο στα 46 χρόνια και 41 ημερών. Tο επόμενο γκραν πρι είναι προγραμματισμένο για τις 21 Ιουλίου στην Ουγγαρία.