Συνεχίζονται οι έρευνες για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Αφού έπεσαν οι πυροβολισμοί, η Μυστική Υπηρεσία απομάκρυνε τον πρώην πρόεδρο από την σκηνή της συγκέντρωσης του στην Πενσυλβάνια.

Στην συνέχεια, το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου. Οι  αστυνομικοί τον βρήκαν στη ταράτσα ενός κτιρίου κρατώντας ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο δράστης πυροβόλησε τον Τραμπ από μια στέγη μόλις 130 μέτρα μακριά από τη σκηνή της ομιλίας του.

Ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών ο 20χρονος

Σε ανακοίνωσή τους, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές ανέφεραν: “Το FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια, ως το πρόσωπο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια. Παραμένει μια ενεργή και συνεχιζόμενη έρευνα”.

Ο ένοπλος “εξουδετερώθηκε” αμέσως από τη Μυστική Υπηρεσία”, δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής επικοινωνίας Άντονι Γκουλιέλμι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washinghton Post η οποία επικαλείται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας, ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο του δράστη

Πέθανε ακαριαία ο Τόμας Κρουκς

Στο μεταξύ, ένας μάρτυρας που βρισκόταν “μέτρα μακριά” από τον σκοτωμένο άνδρα ισχυρίζεται ότι πέθανε “ακαριαία”. Μιλώντας στο συνεργαζόμενο με το Sky αμερικανικό δίκτυο NBC News, ο Τζόζεφ, γιατρός που δήλωσε ότι βρισκόταν στην συγκέντρωση του Τραμπ, είπε ότι φαινόταν ότι ο άνδρας “χτυπήθηκε στο κεφάλι”.

“Οι μισοί άνθρωποι κοιτούσαν γιατί νόμιζαν ότι επρόκειτο για πυροτεχνήματα, ενώ ήταν πυροβολισμοί”, είπε. “Κοιτούσα τριγύρω, προσπαθώντας να δω από πού έρχονταν οι πυροβολισμοί. Μου φάνηκε ότι οι πυροβολισμοί έρχονταν πίσω από τις κερκίδες. Μου φάνηκε ότι ο άνδρας χτυπήθηκε στο κεφάλι από πίσω”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκτιμά ότι “σκοτώθηκε ακαριαία” και επισήμανε ότι η αστυνομία εκκένωσε την περιοχή. “Υπήρχαν πέντε άνθρωποι κοντά στον άνδρα”, πρόσθεσε, με δύο από αυτούς να βρίσκονται σε εμφανές σοκ.

Δείτε τη στιγμή του πυροβολισμού