Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δράστης μετά την απόπειρα δολοφονίας έπεσε νεκρός από πυρά των ανδρών ασφαλείας.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ με τουφέκι από την οροφή κτιρίου περίπου 300 μέτρα μακριά από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Τραμπ. Μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ τον σκότωσε αμέσως.

Ο πολίτης που έχασε τη ζωή του σκοτώθηκε ακαριαία καθώς «χτυπήθηκε στο κεφάλι»

Από την επίθεση ένα ακόμα άτομο έχει χάσει τη ζωή του  και δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Ο πολίτης ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, «σκοτώθηκε ακαριαία», καθώς «χτυπήθηκε στο κεφάλι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

«Ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς, ο άνδρας που βρισκόταν δίπλα μου χτυπήθηκε στο κεφάλι, σκοτώθηκε ακαριαία κι έπεσε στη βάση των κερκίδων», είπε ο Τζόζεφ, γυναικολόγος, ο οποίος δεν έδωσε το επώνυμό του.

«Μια γυναίκα χτυπήθηκε στον ώμο ή στο χέρι» και «από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα έγιναν χαοτικά», πρόσθεσε. «Ο πρόεδρος Τραμπ χτυπήθηκε στο αυτί, προτού επέμβει η μυστική υπηρεσία», είπε ακόμη, σημειώνοντας πως τα πυρά χτύπησαν πρώτα τους παριστάμενους και μετά τον υποψήφιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας που σκοτώθηκε μάλλον βρισκόταν «στην τροχιά» των πυρών που είχαν στόχο τον πρώην πρόεδρο.

Ακόμη δυο άνθρωποι που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ειδήσεις Σήμερα: