Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την επίθεση του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς εναντίον του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα με ανάρτηση της οικογένειάς του στο Facebook και τον κυβερνήτη της Πολιτείας, πρόκειται για τον 50χρονο Κόρεϊ Κομπερατόρε, ο οποίος βρισκόταν στο κοινό και παρακολουθούσε την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσιλβάνια στοίχισε τη ζωή του αδελφού μου, του Κόρεϊ Κομπερατόρε. Το μίσος για έναν άνδρα στοίχισε τη ζωή του ανθρώπου που αγαπούσαμε περισσότερο» ανέφερε η αδελφή του στην ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Κομπερατόρε είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως αρχηγός των εθελοντών πυροσβεστών της κοινότητας Μπάφαλο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Pittsburgh Post-Gazette.

«Πέθανε σαν ήρωας»

Την ίδια ώρα, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσιλβάνιας, Τζος Σαπίρο τόνισε ότι ο 50χρονος πρώην εθελοντής πυροσβέστης, που κατοικούσε στο Σάρβερ, πέθανε σαν ήρωας.

Όπως τόνισε, την ώρα που ακούγονταν οι πυροβολισμοί οι Κόρεϊ έσκυψε πάνω από τα μέλη της οικογένειάς του για να τα προστατεύσει όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

YouTube video player

«Ο Κόρεϊ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου και είχε ενθουσιαστεί που χθες το βράδυ βρισκόταν εκεί μαζί του», είπε ο Σαπίρο, προσθέτοντας: «Οι πολιτικές διαφωνίες δεν μπορούν ποτέ, ποτέ να επιλυθούν με τη βία».