Με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας κατά του αντιπάλου του για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέβη σε ανακοίνωση μέσω της εκστρατείας του και στην συνέχεια σε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό.

«Έχω ενημερωθεί για τους πυροβολισμούς στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια. Είμαι ευγνώμων που ακούω ότι είναι ασφαλής και ότι είναι καλά. Προσεύχομαι γι’ αυτόν και την οικογένειά του και για όλους όσοι βρίσκονταν στη συγκέντρωση, καθώς αναμένουμε περαιτέρω πληροφορίες» δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν σε μια ανάρτηση πριν απευθυνθεί αυτοπροσώπως στο αμερικανικό κοινό.

«Η Τζιλ και εγώ είμαστε ευγνώμονες στις Μυστικές Υπηρεσίες που τον έφεραν σε ασφαλές μέρος. Δεν υπάρχει χώρος για αυτού του είδους τη βία στην Αμερική. Πρέπει να ενωθούμε ως ένα έθνος για να την καταδικάσουμε» ανέφερε.

«Ο Τραμπ είναι με τους γιατρούς του»

Ο Μπάιντεν λέει ότι ο Τραμπ «τα πάει καλά» και πως  «σκοπεύει να του μιλήσει σύντομα». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέβη σε τηλεοπτικό διάγγελμα από το σπίτι του στο Ντέλαγουερ. Λέει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι «με τους γιατρούς του αυτή τη στιγμή».

«Προφανώς τα πάει καλά – σχεδιάζω να του μιλήσω σύντομα, ελπίζω, όταν επιστρέψω στο τηλέφωνο». Ο πρόεδρος Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας πως: «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία. Είναι άρρωστο, είναι άρρωστο». «Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ενώσουμε αυτή τη χώρα, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό, δεν μπορούμε να είμαστε έτσι, δεν μπορούμε να το συγχωρούμε».

Σημείωσε ακόμη ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «ενωθούν» και να καταδικάσουν την επίθεση ως έθνος. Ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τις μυστικές υπηρεσίες, εκ μέρους του ίδιου και της Πρώτης Κυρίας Τζιλ για την άμεση αντίδρασή τους και δεσμεύθηκε ότι το περιστατικό θα ερευνηθεί.