Μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί ένας νεκρός και πιθανώς ένας δεύτερος, ανέφερε στο ABC News ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ, μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε πως ένας από τους νεκρούς είναι ο φερόμενος ως δράστης. Υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχει και ένας τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν δηλώσει πως υπάρχει ανοιχτή έρευνα και ο έλεγχος αφορά την εγχώρια τρομοκρατία.

«Ασφαλής ο Τραμπ»

Όπως αναφέρει η Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής, μετά τους πολλαπλούς πυροβολισμούς που ακούστηκαν σε συγκέντρωση του Ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου στην Πενσιλβάνια.

«Η Μυστική Υπηρεσία εφάρμοσε μέτρα προστασίας και ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής», δήλωσε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας στο X (πρώην Twitter) μετά το περιστατικό.

«Είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Μυστικής Υπηρεσίας και περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν όταν είναι διαθέσιμες» συμπλήρωσαν οι πηγές των Μυστικών Υπηρεσιών.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δήλωσε ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών είναι καλά και ότι εξετάζεται σε τοπική ιατρική μονάδα.