Επιχείρηση εξουδετέρωσης βλημάτων οργανώθηκε στη δημοφιλή παραλία Αμίτσα στο Κυμάσι Μαντουδίου, στην Εύβοια, που παρέμενε κλειστή για το κοινό από το περασμένο Σάββατο.

Υπεθυμίζεται ότι η παραλία έκλεισε το Σάββατο (13/07), όταν κατά τη διάρκεια καθαρισμού της, από τα συνεργεία του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης, Αγίας Άννας, βρέθηκαν στην παραλία πέντε βλήματα πολέμου, με αποτέλεσμα άμεσα να σημάνει συναγερμός για την εξουδετέρωσή τους.

Ξέθαψαν συνολικά 15 βλήματα από την ακτή – Πώς έγινε η εξουδετέρωση

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του evima.gr, μετά από διεξοδική διερεύνηση στην ακτή εντοπίστηκαν όχι πέντε… αλλά συνολικά 15 βλήματα!

Όλα τα βλήματα εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν στην ευρύτερη παραλία, αφού πρώτα είχαν σπεύσει στο σημείο πυροτεχνουργοί.

Οι πυροτεχνουργοί, συνοδεία της αστυνομίας πήραν τα βλήματα και τα πήγαν σε νταμάρι στον ΚΑΚΑΒΟ, στα μεταλλεία πρώην Σκαλιστήρι και τα εξουδετέρωσαν, χωρίς να σημειωθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ανοιχτή η παραλία για το κοινό

«Μηχάνημα που καθάριζε την παραλία εντόπισε τα βλήματα. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που ήρθε στο χώρο και κάλεσε τους πυροτεχνουργούς. Φυσικά, η παραλία έκλεισε και απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε χρήση της», είχε δηλώσει στο evima.gr ο αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Καντζούρας.

Η παραλία, μετά την επιχείρηση, άνοιξε κανονικά χωρίς να σημειωθεί κάποιο άλλο πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αποχώρησαν και οι δυνάμεις της Αστυνομίας και οι πυροτεχνουργοί.