Η Ακρόπολη αποτελεί την πρώτη επιλογή για την πλειονότητα των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα. Ο Παρθενώνας που δεσπόζει πάνω από την Αθήνα, είναι ο πιο αναγνωρίσιμος ναός και οι περισσότεροι επισκέπτες τον αντιμετωπίζουν ως την απόλυτη προτεραιότητα.

Ακόμα και σε ημέρες καύσωνα και υψηλής θερμικής καταπόνησης οι τουρίστες δεν σκέφτονται δεύτερη φορά αν θα επισκεφθούν το κατ’ εξοχήν τοπόσημο της πόλης. Επομένως είναι ευθύνη του κράτους να προστατέψει τους επισκέπτες του χώρου ή να βρει λύσεις ώστε να προστατευτούν από τα ακραία φαινόμενα και να μην αντιμετωπίσει η χώρα τις περσινές εικόνες, με τουρίστες να διαμαρτύρονται για την πολύωρη αναμονή αν μέσω του ελληνικού καλοκαιριού στην τσιμεντούπολη ή να αντιμετωπίζουν ακόμα και φαινόμενα θερμοκρασίας.

Στην περίπτωση που εξετάζεται θερμική κάμερα από drone κατέγραψε θερμοκρασία που πλησίαζε τους 50 βαθμούς Κελσίου, ενώ όπως είναι φυσικό η θερμοκρασία ανέβηκε κατακόρυφα τις επόμενες ώρες, όμως χωρίς να υπάρχει η θερμική καταγραφή. Οι τουρίστες περίμεναν καρτερικά για να ανέβουν στον Ιερό Βράχο, ενώ όπως θα παρακολουθήσετε στο βίντεο, οι περισσότεροι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την σκιά από τα δέντρα.

Οι βόρειοι άνεμοι προστάτευσαν την Αθήνα όμως δεν ήταν αρκετό

Αξίζει να σημειωθεί πως η τυπική εξωτερική ανώτατη θερμοκρασία στην Αθήνα ήταν 38-39 βαθμούς κελσίου στην κορύφωση του καύσωνα. Αυτό σημαίνει πως η αισθητή θερμοκρασία, όπως και η πραγματική θερμοκρασία που καταγράφηκε από το drone αποδείχθηκε κατά πολύ μεγαλύτερη και επικινδυνότερη.

Από αύριο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας το Δημόσιο θα δουλέψει με τηλεργασία ακόμα και για άτομα που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Εφόσον λοιπόν η κυβέρνηση αναγνωρίζει την θερμική καταπόνηση από τις συνεχόμενες ημέρες καύσωνα, οφείλει να σκεφτεί σοβαρά το κλείσιμο της Ακρόπολης από τις 12:00 το μεσημέρι, ίσως και νωρίτερα, όπου θα μπορούσε να ανοίξει πάλι τις απογευματινές ώρες. Αποφεύγοντας έτσι φαινόμενα θερμοπληξίας που θα δημιουργήσουν την εντύπωση πως η χώρα δεν προστατεύει τους επισκέπτες της.

Σε βίντεο της ίδιας ομάδας, μπορείτε να δείτε συγκλονιστικές διαπιστώσεις για την ζωή στο «καμίνι». Χαρακτηριστικά πίσω από λεωφορεία που συνήθως περνούν πεζοί αλλά και στέκουν μηχανές έως ότου ανάψει το φανάρι, η θερμική κάμερα κατέγραψε θερμοκρασίες 75 έως 171 βαθμών Κελσίου.

YouTube video player