Αν και η ίδια έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή της στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αθήνα, αποσπώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ από επιχεριηματίες, η 43χρονη Νάνσυ που κατηγορείται ως εγκέφαλος επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση ούτε με εγκληματική οργάνωση ούτε με εκβιασμούς.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης ούτε του εκβιασμού. Είναι δυνατόν να έχω κάνει εγκληματική οργάνωση με τη μητέρα μου ηλικίας 75 ετών και τον αδερφό μου; Στους διαλόγους ερμηνεύονται με λάθος τρόπο οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες», ήταν τα πρώτα της λόγια μέσα από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, στο STAR.

«Είμαι διεκπεραιώτρια και αυτό που κάνω είναι να μεσολαβώ για να λύνονται πρακτικά θέματα που έχουν καταστηματάρχες με το Δημόσιο προς όφελός τους», συνεχίζει η 43χρονη.

Σύμφωνα πάντα με το Star η απολογία της «Νάνσυ» δε βοήθησε τις ανακριτικές αρχές και θα δώσει και συμπληρωματική.  Η ίδια μάλιστα φέρετε να επιφυλάσσεται στο μέλλον να δώσει στοιχεία σε ό,τι αφορά στη δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις αρχές πάντως οι διάλογοι που η ίδια ισχυρίζεται ότι ερμηνεύονται με λάθος τρόπο, είναι αυτοί που την «καίνε».

Μάλιστα υπάρχει και διάλογος που στήνεται ακόμη και έλεγχος καταστηματάρχη που χρωστά λεφτά στη «Νάνσυ».

Το ποινικό παρελθόν της 43χρονης

Εκείνο που όπως φαίνεται τους «έκαψε» ήταν το τεφτέρι της 43χρονης. Στο σπίτι της μάλιστα βρέθηκαν δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις της με τα ποσά που λάμβανε από κάθε μαγαζάτορα που εκβίαζε.

Η 43χρονη πάντως δεν ήταν άγνωστη στις αρχές. Το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης, παριστάνοντας τη μεσίτρια ενώ ένα χρόνο μετά, το 2010, όταν η χώρα έμπαινε στην περίοδο των μνημονίων, εκείνη κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση άνω των 120.000 ευρώ ως εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρία.

Η Νάνσυ δεν έκανε… σκόντο

Στην ογκωδέστατη δικογραφία η Νάνσυ όχι μόνο δεν παρουσιάζεται ως απλός μεσολαβητής αλλά ως αυτή που ζητούσε τα περισσότερα χρήματα, δημιουργώντας την αίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να την αγγίξει.

Οι διάλογοι που έχουν έρθει στη δημοσιότητα είναι χαρακτηριστικοί:

Επιχειρηματίας: Ωραία, πόσο κοστίζει αυτό, ρε Νάνσυ; Χίλια ευρώ πάλι;

Νάνσυ: Κάπου εκεί θα είναι αλλά κάτσε λίγο να μου το πούνε.

Επιχειρηματίας: Ρε Νάνσυ, ό,τι μου λες είναι χίλια ευρώ, ρε.

Νάνσυ: Άκου εάν θες, βρες κάποιον να στο κάνει με εκατό ευρώ.

Η Νάνσυ όχι μόνο δεν έκανε… σκόντο, αλλά απειλούσε ευθέως με κλείσιμο καταστημάτων. Ο διάλογός της με αλλοδαπό καταστηματάρχη είναι αποκαλυπτικός:

Νάνσυ: Ενοχλήθηκα πάρα πολύ με τη συμπεριφορά σου που δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε. Εκνευρίστηκαν πάρα πολύ να ξέρεις.

Ιδιοκτήτης καταστήματος: Οκέι…

Νάνσυ: Σου έχουν στείλει χαρτί που σου λέει άμεση συμμόρφωση για κυρώσεις. Λένε στον δήμο ότι εισηγούνται κυρώσεις… Το χαρτί το έχουν γράψει ήδη και θα φύγει από την Υγειονομική για να σε κλείσει ο δήμος.

Ιδιοκτήτης καταστήματος: Αυτό κάνουν;

Νάνσυ: Κλείσε το έγγραφο λέω να μην μείνει ανοιχτό.

Ιδιοκτήτης καταστήματος: Πως θα το κάνω αυτό;

Νάνσυ: Με τον τρόπο που σου είπα.

Ιδιοκτήτης καταστήματος: Τι να κάνω; Καινούργιο μαγαζί τώρα, εγώ είμαι «μέσα» αυτή τη στιγμή… Αυτό είναι απρόβλεπτο να πάω να δανειστώ τώρα για να πληρώσω του άλλους;

Νάνσυ: Για να πληρώσεις εμένα θα λέμε, εντάξει;

Ιδιοκτήτης καταστήματος: Α κατάλαβα, ναι…

Νάνσυ: Δεν νομίζω να έχεις καλά ξεμπερδέματα πάντως.