Στην Αθήνα έφτασε λίγο πριν τις 12.30 από τα Τίρανα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρης.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του που βρέθηκαν δίπλα μου. Η περιπέτεια μου φτάνει προς το τέλος. Ο αγώνας για το κράτος δίκαιου συνεχίζεται», δήλωσε κατά την άφιξή του.

Ο βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος και ο πρώην υπουργός Σταύρος Παπασταύρου, δυο πρόσωπα που και είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα και ουσιαστικά έτρεξαν για την προεκλογική καμπάνια του Μπελέρη, βρέθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο.

Ο Φρέντι Μπελέρης πήρε σήμερα πενθήμερη άδεια από τις φυλακές του Φίερι στην Αλβανία για να μπορέσει να ορκιστεί ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο.

Στις 15.45 θα αναχωρήσει από την Ελλάδα με προορισμό τη Γαλλία καθώς αύριο (16/07/2024) είναι η ορκομωσία των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο.

Μιλώντας στις κάμερες ο Φρέντι Μπελέρης είπε:

«Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που ξανά αγκαλιάζω τους δικούς μου ανθρωπους.

Είμαι περήφανος που πάω να αναλάβω ευρωβουλευτής, να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μας, των Ελλήνων όπου και αν κατοικούν.

Να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τον πρωθυπουργό που απέδειξε ότι είναι ηγέτης όλου του ελληνισμού και προστατεύει τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται.

Να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ που είναι δίπλα μου σε αυτή τη σκευωρία.

Ο αγώνας για δημοκρατία συνεχίζεται.

Εχω δίκιο και δεν το υποστήριζω μόνο εγώ, αλλά το λένε πλέον και οι Αλβανοί. Μου δίνει δύναμη και κουραγιο η οικογένειά μου και οι φίλοι μου και η πλειοψηφία των Ελλήνων που θεωρώ είναι δίπλα μου.

Στους Χειμαρριώτες να πω ότι δεν είναι μόνοι τους, έχουν τη μητέρα Ελλάδα να τους προστατεύει, αργά η γρήγορα θα δικαιωθούν.

Η ΕΕ δεν πρέπει να επιτρέπει να μην γίνεται σεβαστή η βούληση των λαών».

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπελέρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί, στις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Φρέντη Μπελέρη.