Στην Ολλανδία εδώ και λίγη ώρα ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός αρχισκόρερ που για χάρη του ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση 5 εκατ ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Και ενώ από αύριο αναμένεται πλέον να ενταχθεί στο πρόγραμμα των προπονήσεων; Η μάχη των Ερυθρόλευκων για να τον δέσουν ως το 2026 συνεχίζεται.

Έκανε θραύση ο Ελ Κααμπί στην πρώτη χρονιά του στο μεγάλο λιμάνι. Έσπασε όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος και με τον Ολυμπιακό (33 γκολ στη σεζόν) αλλά και στην σύντομη ιστορία του Europa Conference League.

Πολύ λογικά λοιπόν έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Και ακόμη λογικότερα οι Ερυθρόλευκοι προσπαθούν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Ποια είναι η λεπτομέρεια κλειδί; Φαίνεται πως υπάρχει μια οψιόν ως τα τέλη Ιούλη, ύψους 500.000 ευρώ που αν την ενεργοποιήσει ο ποδοσφαιριστής μπορεί να μείνει ελεύθερος παρά το γεγονός ότι το περσινό του συμβόλαιο έχει ήδη ενεργοποιηθεί (καθώς έπαιξε σε περισσότερα από το 75% των αγώνων της σεζόν 2023-24).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν του προσφέρει 5 εκατ ευρώ για να επεκτείνει το συμβόλαιο του ως το καλοκαίρι του 2026. Και ο Ελ Κααμπί στις συζητήσεις που έχει κάνει ως τώρα με την ομάδα δείχνει θετικός να υπογράψει αυτό το νέο συμβόλαιο και να συνεχίσει με τα χρώματα της ομάδας που άλλαξε τους όρους της καριέρας του.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι βρίσκεται ήδη στην Ολλανδία. Ότι μπαίνει στο πρόγραμμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που του έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως τον θεωρεί «κολώνα» και για την επόμενη αγωνιστική version. Προφανώς όμως για να επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.