Λίγους μήνες πριν το εξαντλητικό Ράλι Ντακάρ, η Ford Performance σε συνεργασία με μια ομάδα με κορυφαία εμπειρία στους αγώνες εκτός δρόμου σχεδίασαν και κατασκεύασαν το νέο Ford Raptor T1+ – το μοντέλο-κορωνίδα της οικογένειας Raptor που είναι έτοιμο για τη μεγάλη μάχη.

Στο νέο μοντέλο έχουν δοθεί όλες οι τεχνολογικές καινοτομίες ώστε να ανταποκριθεί στις δύσκολες ειδικες διαδρομές. Ετσι, το νέο Raptor T1+ διαθέτει μια προηγμένη ανάρτηση, έναν πανίσχυρο V8 κινητήρα και μια ειδικά διαμορφωμένη σχεδίαση, ούτως ώστε η νέα πολεμική μηχανή της Ford Performance να αντιμετωπίσει με επιτυχία όλες τις προκλήσεις στα δύσκολα εδάφη του αγώνα.

«Η συμμετοχή σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα όπως το Ντακάρ είναι μία δύσκολη αποστολή για όλους εμάς στη Ford Performance. Ποτέ όμως δεν γυρίσαμε την πλάτη μας στις προκλήσεις» δήλωσε ο Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports. 

Τα Ford Raptor T1+ θα οδηγήσουν τέσσερα πληρώματα, συμπεριλαμβανομένων των Carlos Sainz Sr. και Nani Roma, οι οποίοι θα έχουν δίπλα τους αντίστοιχα τους Lucas Cruz και Alex Haro. Τα υπόλοιπα πληρώματα θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος.

Το νέο Raptor T1+ τροφοδοτείται από τον 5λιτρο V8 κινητήρα Coyote της Ford, ο οποίος προσφέρει τη δύναμη και τη ροπή που απαιτούνται προκειμένου το όχημα να ανταπεξέλθει ακόμα και στα πλέον κακοτράχαλα εδάφη. Ο κινητήρας διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα λαδιού ξηρού κάρτερ και μια ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση – όλα με γνώμονα τις προκλήσεις του Ράλι Ντακάρ