Το ηλεκτροσόκ στα νοικοκυριά από τους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου επιχειρεί να προλάβει η κυβέρνηση σχεδιάζοντας να επαναφέρει τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι αναταράξεις των τελευταίων ημερών στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που πυροδοτούν ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και για τον Αύγουστο με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να έρχονται στο ειδικό ή το «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει  συναγερμός. Ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε για σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη την  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής στο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επαναφορά των επιδοτήσεων ρεύματος, καθώς οι εκτιμήσεις θέλουν οι αναταραχές στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας να διατηρούνται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχορηγήσεις θα διατεθούν στους καταναλωτές που έχουν επιλέξει τα τιμολόγια στα οποία καταγράφονται μεγάλες αυξήσεις. Η συνταγή για την άντληση εσόδων είναι γνωστή. Θα λειτουργήσει ξανά ο μηχανισμός ανάκτησης εσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς. Θα οριστεί πλαφόν, λένε οι πληροφορίες, στη χονδρεμπορική αγορά και τα υπερβάλλοντα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών θα επιστρέφουν στην κατανάλωση.