Υπόθεση revenge porn με θύμα μια νεαρή αποκαλύφθηκε στην Αμαλιάδα, με τους δράστες να κάνουν τελικά πράξη την απειλή τους επειδή δεν τους έδωσε τα χρήματα που ζήτησαν.

Οι συγκεκριμένοι την είχαν προσεγγίσει λέγοντάς της ότι διαθέτουν βίντεο όπου εκείνη απεικονίζεται γυμνή και για να μην το «ανεβάσουν» στο TikTok θα πρέπει να τους δώσει 100 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ilialive.gr,  η κοπέλα που κατάγεται από χωριό της Αμαλιάδας δέχθηκε την πρώτη προσέγγιση μέσω μηνυμάτων στα social media στις 7 Ιουλίου, όπου την ενημέρωναν για το επίμαχο βίντεο και το ποσό που έπρεπε να τους καταβάλει.

Οι δράστες έστειλαν στο θύμα τους και την ηλεκτρονική διεύθυνση του επίμαχου βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο

Φοβούμενη τις συνέπειες αυτής της πράξης, υπέκυψε στον εκβιασμό και κατέθεσε το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που της έστειλαν ζητώντας να σβήσουν το βίντεο.

Δεύτερος εκβιασμός

Οι δράστες παρά το ότι πήραν τα χρήματα, όπως ήταν αναμενόμενο, επανήλθαν χθες ζητώντας και πάλι χρήματα για να μην προχωρήσουν στην απειλή τους.

Αυτή τη φορά, όμως, η κοπέλα αρνήθηκε προφανώς επειδή αντιλαμβανόταν ότι αυτό δεν θα σταματούσε ποτέ. Θα της ζητούσαν συνέχεια λεφτά. Έτσι, μετά την άρνησή της αργά χθες το βράδυ, οι δράστες όχι μόνο ανέβασαν το βίντεο στο Tik Tok αλλά της έστειλαν και την ηλεκτρονική διεύθυνση του βίντεο προς επιβεβαίωση ότι η απειλή τους έγινε πράξη.

Η υπόθεση ερευνάται από τις τοπικές αρχές αλλά ενημερώθηκε τάχιστα και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την προστασία του θύματος από το παράνομο υλικό όσο και για τον εντοπισμό των δραστών μέσα από τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.

Την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Ήλιδας.