Υπόθεση που θυμίζει ταινία θρίλερ ερευνά η Αστυνομία στο χωριό Ξυλοκέρα στην Ηλεία με έναν 71χρονο νεκρό μετά από έκρηξη και φωτιά στο σπίτι του.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το patrisnews.gr, χθες το βράδυ (14/7), ο 71χρονος με καταγωγή από τη Γερμανία που βρέθηκε απανθρακωμένος, «μπούκαρε» σε σπίτι γείτονά του, του έκοψε το ρεύμα και τον περίμενε να επιστρέψει από τη δουλειά του, και τότε, φέρεται να του επιτέθηκε, ψεκάζοντάς τον -πιθανά- με σπρέι πιπεριού.

Η μήνυση

Ο γείτονας και ιδιοκτήτης του σπιτιού, ειδοποίησε τις Αρχές και σήμερα το πρωί υπέβαλε μήνυση προς τον Γερμανό γείτονά του, με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου να πηγαίνουν στην Ξυλοκέρα στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Αστυνομικοί χτύπησαν την εξώπορτα του 71χρονου Γερμανού με τον ίδιο να μην απαντά.

Τους έσωσε η οσμή υγραερίου

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της ΕΛΑΣ συνειδητοποίησαν πως υπάρχει έντονη οσμή από υγραέριο και απομακρύνθηκαν από το σημείο, φοβούμενοι κάποια έκρηξη… όπως και έγινε, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που η σκεπή της μονοκατοικίας τινάχθηκε στον αέρα τουλάχιστον τρία μέτρα, με τους Αστυνομικούς να παρασύρονται από το οστικό κύμα και να σώζονται σαν από θαύμα.

Το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες με τους άνδρες της πυροσβεστικής που έφθασαν επί τόπου να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά και στα γειτονικά σπίτια.

Από το πρώτο λεπτό, στη μάχη με τις φλόγες και οι κάτοικοι του χωριού, όπου έτρεξαν να βοηθήσουν με λάστιχα και κουβάδες.

Αποτρόπαιο θέαμα

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, οι Πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα.

Σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, εντοπίστηκε απανθρακωμένος ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης της οικίας.

Όπως προκύπτει ο 71χρονος άνδρας, είχε αγοράσει τα τελευταίο χρόνια αυτό το σπίτι και ζούσε εκεί.

Όλα τα σενάρια, είναι ανοικτά, με πιο πιθανό αυτό της αυτοχειρίας. Δηλαδή, ο ηλικιωμένος, να αποφάσισε να δώσει τέλος στην ίδια του τη ζωή κατά αυτόν τον τρόπο.