Ο βασιλιάς Κάρολος έσπευσε να βοηθήσει τη βασίλισσα Καμίλα, η οποία πάλευε να φορέσει το παλτό της, ενώ στέκονταν κάτω από τη δυνατή βροχή και τον άνεμο στο Τζέρσεϊ, εχθές Δευτέρα.

Η Καμίλα, η οποία αύριο θα γίνει 77 ετών, συναντούσε μέλη του κοινού στο St Helier στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στα νησιά της Μάγχης με τον σύζυγό της Κάρολο.

Κάποια στιγμή το βασιλικό ζεύγος αψήφησε τη βροχή και τους ισχυρούς ανέμους και παρακολούθησε μια στρατιωτική παρέλαση στην πόλη.

Αλλά αφού άνοιξε μια ομπρέλα, η βασίλισσα πάλευε να βάλει το χέρι της μέσα από το παλτό της. Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος κρατούσε επίσης μια ομπρέλα, προσπάθησε να βοηθήσει τη σύζυγό του προτού απευθυνθεί, φανερά εκνευρισμένος σε έναν βοηθό που στεκόταν ακριβώς από πίσω τους.

Εμφανώς ενοχλημένη από τον αγώνα της να φορέσει το παλτό της, φάνηκε και η Καμίλα.

Δείτε το βίντεο:

Οι αγελάδες και ο λάθος συναγερμός

Τα απρόοπτα δεν σταμάτησαν εκεί για το βασιλικό ζευγάρι καθώς κατά τη διάρκεια της υποδοχής τελετής δόθηκαν στους δύο 7 αγελάδες ως δώρο, με την Καμίλα να σκύβει για να χαϊδέψει μία από αυτές, όταν μία άλλη την καβάλησε. Η βασίλισσα, φυσικά, δεν πτοήθηκε και ξέσπασε σε γέλια.

Λίγη ώρα αργότερα, κι ενώ έτρωγε το παγωτό της, ένα μέλος της ομάδας ασφαλείας ψιθύρισε κάτι στο αυτί της βασίλισσας και την απομάκρυνε από το σημείο. Ευτυχώς, ήταν λάθος συναγερμός και σύντομα ήταν σε θέση να συνεχίσουν το πρόγραμμα των υποχρεώσεών τους.

Τo Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν σχολίασε επίσημα το περιστατικό, αλλά γίνεται κατανοητό ότι υπήρχε ένα «μικρό ζήτημα ανησυχίας».

Ξεκίνησε έρευνα αλλά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ψευδή συναγερμό. Πηγές ανέφεραν ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προφύλαξης και το πρόγραμμα συνεχίστηκε λίγο αργότερα. Δεν φαίνεται να συνελήφθη κανείς.