Με έκτακτη ανακοίνωση της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορινθίων, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το νερό σε διάφορες περιοχές του δήμου θα θεωρείται μη πόσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in αυτό συμβαίνει για δυο βασικούς λόγους:

  • Έχουν μειωθεί οι ποσότητες του νερού στη Στυμφαλία και
  • Έχουν – λόγω παραθεριστών- πολλαπλασιαστεί οι ανάγκες για πόσιμο νερό στις περιοχές αυτές, με συνέπεια να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να τεθούν αντιμέτωπες με το φαινόμενο της λειψυδρίας αν δεν υπάρξει περιορισμός της κατανάλωσης του πόσιμου νερού.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης

Στην έκτακτη ανακοίνωση της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης που υπογράφεται από τον Γενικό Διευθυντή Δημήτρη Παπαγεωργίου αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της παρατεταμένης ζέστης και της αυξημένης κατανάλωσης νερού, από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 17-7-2024, η υδροδότηση των Τ.Κ. Λουτρών Ωρ. Ελένης, Αλμυρής, Κατακαλίου της Δ.Ε. Σαρωνικού και Τ.Κ. Σοφικού και Κόρφου της Δ.Ε. Σολυγείας του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων θα γίνεται με νερό από τις τοπικές γεωτρήσεις σε ανάμειξη με νερό Στυμφαλίας.

Οι Τ.Κ. Γαλατακίου και Ρητού θα υδροδοτούνται από τις τοπικές τους γεωτρήσεις.

Το νερό θα θεωρείται μη πόσιμο, κατάλληλο για οποιαδήποτε άλλη οικιακή χρήση.

Μόλις επανέλθει η υδροδότηση των περιοχών αποκλειστικά με νερό των πηγών Στυμφαλίας, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του νερού στις απολύτως αναγκαίες οικιακές χρήσεις και να μην γίνεται σπατάλη.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και ευελπιστούμε στη συνεργασία σας» .